Ο εφιάλτης του ...150-150!

Ενας -πολιτικός, αυτή τη φορά- εφιάλτης πλανιέται πάνω από τη χώρα!

Η πρόταση μομφής που θα καταθέσει η ΝΔ για το μακεδονικό ενδέχεται-εφόσον συμπαραταχθούν οι ΑΝΕΛ και δεν απόσχει το ΚΚΕ- να συγκεντρώσει 150 ψήφους, με τις υπόλοιπες 150 να είναι αρνητικές.

Σε μια τέτοια περίπτωση η πρόταση μομφής δεν περνά, αφού για την υιοθέτησή της απαιτούνται 151 ψήφοι, στη χώρα όμως θα προκληθεί ο απόλυτος διχασμός. Η κυβέρνηση δεν υποχρεούται να προσφύγει στις κάλπες, πολιτικά ωστόσο

το κλίμα θα είναι ιδιαίτερα βαρύ για αυτή, ενώ για τη χώρα θα χάνεται πολύτιμος χρόνος και το πολιτικό κλίμα θα εκτραχυνθεί ακόμα περισσότερο σε μια εποχή που οι προκλήσεις είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Τα πράγματα ενδέχεται να καταστούν ακόμα δυσκολότερα αν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν υπερψηφιστεί από το Ποτάμι- εξέλιξη κατά τη γνώμη μας που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες- και συγκεντρώσει υπέρ της 150 ψήφους, έστω και αν οι αρνητικές να είναι λιγότερες.

Ούτως ή άλλως οι εξελίξεις μετά τη νέα χρονιά θα είναι ραγδαίες και ουδείς μπορεί να προδικάσει το τι μέλλει γενέσθαι σε όλα τα επίπεδα...

Keywords
Τυχαία Θέματα