Ο Μπάιντεν μιμήθηκε Πολάκη: Έπαιξε το Despacito σε ομιλία του - Πώς απάντησε ο Τραμπ

Της μόδας φαίνεται πως έχει γίνει η αναπαραγωγή τραγουδιών από το κινητό κατά τη διάρκεια πολιτικών ομιλιών. Το έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Παύλος Πολάκης παίζοντας Καζαντζίδη και συγκεκριμένα το "Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια" από το βήμα της Βουλής, το έκανε την Τρίτη ο Τζο Μπάιντεν στη Φλόριντα, που δεν ξέρουμε αν... εμπνεύστηκε τον πρώην υπουργό, αλλά σίγουρα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις με την κίνησή του.

Ο υποψήφιος για την προεδρία των επικείμενων αμερικανικών εκλογών βρέθηκε στο Κίσιμε της

Φλόριντα και ενέταξε ένα επικοινωνιακό, ομολογουμένως διασκεδαστικό, τρικ για να προσεγγίσει τους Ισπανόφωνους ψηφοφόρους του σε εκστρατεία που έγινε στο πλαίσιο και του εορτασμού του Μήνα Ισπανικής Κληρονομιάς.

Έτσι, όταν ο Δημοκρατικός Μπάιντεν, πλησίασε το μικρόφωνο για να απευθυνθεί προς το κοινό, έβγαλε το κινητό του, το πλησίασε κοντά στο μικρόφωνο και είπε: 'Ένα πράγμα έχω να πω. Περιμένετε", για να αρχίσουν να ακούγονται οι πρώτοι στίχοι και η μουσική του Despacito.

Από κάτω, μεταξύ των ακροατών που αρχικά γέλασαν και έπειτα χειροκρότησαν, βρισκόταν τόσο ο τραγουδιστής του άσματος που είχε την τιμητική του, Luis Fonsi, όπως επίσης οι Eva Longoria και Ricky Martin, που είδαν τον Μπάιντεν να κάνει μερικές -διακριτικές- χορευτικές κινήσεις και έπειτα τον άκουσαν να λέει: "Αν είχα το ταλέντο οποιουδήποτε από αυτούς, θα είχα εκλεγεί πρόεδρος με ζητωκραυγές".

Απάντησε με άλλο τραγούδι ο Τραμπ

Η πρωτοβουλία του Μπάιντεν να προσελκύσει την ισπανόφωνη κοινότητα με το Despacito προκάλεσε πληθώρα σχολίων, μεταξύ αυτών, και αρκετών αρνητικών, τόσο από τον κόσμο που έκανε λόγο για "cringe κίνηση", όσο και από δημοσιογράφους, αλλά και από πολιτικούς αντιπάλους. Τίποτα, όμως, δεν είχε τελειώσει εκεί ή, για την ακρίβεια, τίποτα δεν είχε ξεκινήσει ακόμη. Λίγο αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβασε το στιγμιότυπο από την ομιλία του πολιτικού του αντιπάλου, ρωτώντας: "Τι είναι όλο αυτό". Η διαφορά, όμως, ήταν πως το βίντεο που ανέβασε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ήταν προϊόν -ηχητικού- μοντάζ, αφού αντί για το Despacito ακουγόταν το "Fuck Da Police" των N.W.A.

Δεν ξέρουμε αν ο Τραμπ έπεσε θύμα... μοντάζ ή αν απλά θέλησε να "τρολάρει" τον πολιτικό του αντίπαλο, αν και αρκετοί υπερτόνισαν τη διαφορά από το... αυθεντικό τραγούδι στον καταιγισμό σχολίων που "έντυσαν" την ανάρτησή του. Οι περισσότεροι κατέκριναν τον Ρεπουμπλικανό, άλλοι έκαναν τις προβλέψεις τους για τις εκλογές, ενώ πολλοί ύψωσαν την -Αμερικανική- σημαία της cult τροπής που έχει πάρει αυτή η πολιτική αντιπαράθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα