Νοτιάδες και παροδικά αυξημένες νεφώσεις - Λίγες βροχές στα δυτικά

Με υψηλές θερμοκρασίες και χωρίς σημαντικές βροχές θα κυλήσουν οι επόμενες 5 με 6 ημέρες στη χώρα μας ενώ αντίθετα στη γειτονική Ιταλία το ισχυρό βαρομετρικό που έχει δημιουργηθεί προκαλεί έντονες βροχοπτώσεις στα βόρεια. Την Κυριακή στο Rolle και στο Bolzano της Βόρειας Ιταλίας έπεσαν 125 και 93 mm βροχής. Στον χάρτη των συστημάτων διακρίνεται το χαμηλό στη Δυτική Μεσόγειο το οποίο καθώς κινείται ανατολικά μεταφέρει θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της Αφρικής προς την περιοχή μας και τα Βαλκάνια γενικότερα.

Ο ισχυρός αντικυκλώνας που έχει εγκατασταθεί στη Τουρκία

και το Ανατολικό Αιγαίο εμποδίζει το χαμηλό να κινηθεί ανατολικά και το εκτρέπει σε βορειοανατολική κίνηση. Οι θερμοκρασίες σε όλη τη Βαλκανική παραμένουν σε επίπεδα άνω των 20 βαθμών Κελσίου

Στη χώρα μας πάντως τη Δευτέρα θα έχουμε παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και πιο πυκνή συννεφιά στη Δυτική Ελλάδα με παροδικές βροχές .

Στη Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς βροχές στα βόρεια.

Στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας με παροδικές βροχές.

Στη Νότια Ελλάδα και κυρίως στα ανατολικά ο καιρός θα είναι πιο ανοιχτός και οι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο τα 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική την Κυριακή ο καιρός θα κυλήσει με αραιές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΑ 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΑ 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 βαθμούς Κελσίου.

H προοπτική του καιρού

Την Τρίτη στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές καθώς πλησιάζει το χαμηλό που βρίσκεται δυτικά της Ιταλίας. Την Τετάρτη και Πέμπτη ο καιρός βελτιώνεται Γενικά πάντως στα Ανατολικά δεν προβλέπονται σημαντικές βροχές στη χώρα μας και αυτό λόγω της διατήρησης των υψηλών πιέσεων, ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Παρακολουθείστε την εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού σε βίντεο του ενός λεπτού.

Ξέρετε ότι : Σαν σήμερα στις 29 Οκτ 1954 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Το 1988 στις Σέρρες σημειώθηκαν -6 βαθμοί Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα