Νέο βίντεο από τις ΗΠΑ: Η αδιαφορία του αστυνομικού στο "δεν μπορώ να αναπνεύσω"

Όσο οι μέρες από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό άνδρα της αστυνομίες περνούν και παράλληλα όσο το κίνημα Black Lives Matter αποκτάει ολοένα και δυνατότερη φωνή, δυστυχώς προκύπτουν όλο και περισσότερα νέα περιστατικά αστυνομικής βίας από το παρελθόν που είχαν αποσιωπηθεί ή που παρέμειναν ατιμώρητα.

Άλλο ένα περιστατικό από το 2019 ήρθε στη δημοσιοτητα έπειτα από βίντεο που κυκλοφόρησε η αστυνομία στην Οκλαχόμα οπτικοακουστικού υλικού από

κάμερα που έφερε αστυνομικός.

Το ντοκουμέντο αποτελεί απόσπασμα από τη σύλληψη ενός Αφροαμερικανού που ακούγεται να λέει την ίδια φράση που ξεστόμισε ο Τζορτζ Φλόιντ: "Δεν μπορώ να αναπνεύσω" και με έναν λευκό αστυνομικό να του απαντάει: "Δεν με νοιάζει", λίγα λεπτά πριν ο συλληφθείς σταματήσει να αναπνέει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη του Αφροαμερικανού Ντέρικ Σκοτ, 42 ετών, στην Οκλαχόμα Σίτι, διερευνήθηκε και το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας της Οκλαχόμα αποφάνθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί ενήργησαν καταλλήλως. Όλοι οι αστυνομικοί απαλλάχθηκαν από τη διάπραξη οιωνδήποτε επιλήψιμων πράξεων.

Το υλικό της κάμερας των εμπλεκόμενων αστυνομικών δόθηκε αυτήν την εβδομάδα στη δημοσιότητα κατόπιν αιτήματος των διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matter.

Όπως γράφεει το NBCNews, το πόρισμα της νεκροψίας του Σκοτ, το οποίο περιήλθε σε γνώση του τηλεοπτικού δικτύου, ανέφερε ως αιτία θανάτου την κατάρρευση πνεύμονα και "απροσδιόριστο" τρόπο θανάτου. Η χρήση μεθαμφεταμίνης που είχε γίνει από τον Σκοτ λίγο πριν από τον θάνατό του και το άσθμα καταγράφηκαν ως παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατο.

Keywords
Τυχαία Θέματα