Νέο κύμα κακοκαιρίας: Θυελλώδεις νοτιάδες, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη επιδείνωση από τα δυτικά με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια τμήματα και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στα υπόλοιπα θα είναι κατά τόπους έντονα ενώ οι νοτιάδες τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Στον χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων της Ευρώπης παρατηρούμε ότι το σύστημα αυτό έρχεται από την Ιταλία με ανατολική κίνηση.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί διακρίνονται οι διαταραχή που θα μας επηρεάσει με ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά από τα δυτικά 7 και τοπικά στα πελάγη 8-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σε άνοδο αλλά παρόλα αυτά θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, που μόνο τοπικά στα βόρεια θα είναι ισχυρός.. Στα βόρεια θα έχουμε έως 8 βαθμούς μέγιστη θερμοκρασία, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 12 με 14 και στα νησιά του Αιγαίου τους 13 με 15 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα βρέξει ενώ αργότερα ενδεχεται να εκδηλωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 5 με 6 και βαθμιαία 6 με 7 και τοπικά 7 με 8 μποφόρ.Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες , ενώ θα χιονίσει από τα 600 μέτρα υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου

Θυμηθείτε ότι στις 9 Ιανουαρίου: Σαν σήμερα το χιόνι στη πόλη του Βόλου το 1966 έφτασε το μισό μέτρο με -7.2 βαθμούς ελάχιστη θερμοκρασία στην Αγχίαλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα