Καιρός: Πού περιμένουμε βροχές τη Δευτέρα

Στα δυτικά ο καιρός τη Δευτέρα θα κυλήσει με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο και δεν θα ξεπερνούν τα 6 μπ.

align="left">Από πλευράς επικινδυνότητας πυρκαγιών την Δευτέρα θα έχουμε Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Έβρο, Νησιά Β. & Ν. Αιγαίου, Κρήτη, Αργολίδα, Κορινθία, Αχαΐα & Ηλεία σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στον γενικό χάρτη της Ευρώπης διακρίνεται ο αντικυκλώνας στην Ανατολική Ευρώπη που πλέον έχει εξασθενήσει καθώς πλησιάζει το σύστημα από την Κεντρική Ευρώπη. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα αν εξασθενήσει και το μελτέμι στο Αιγαίο.

Στον χάρτη της Βαλκανικής διακρίνεται καλύτερα ο εξασθενημένος συνδυασμός των υψηλών πιέσεων στα βόρεια Βαλκάνια με τις χαμηλές στην περιοχή της Κύπρου καθώς και τα συστήματα που έρχονται από τα ΒΔ.

Τη Δευτέρα στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα κεντρικά και βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά τους 35 βαθμούς στα ανατολικά τοπικά 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 30 στη νότια Κρήτη τους 32 και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ξέρετε ότι: Στις 2 Σεπτεμβρίου 2007 είχαμε πλημμύρες στην Αλεξανδρούπολη και την Κασσάνδρα της Χαλκιδικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > News 24|7
Νεφώσεις, Δευτέρα,nefoseis, deftera