Νεφώσεις και άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά με ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά

Η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμαίνεται σε επίπεδα κατά 5 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή

Οι άνεμοι θα φτάνουν το πολύ τα 5 μποφόρ στο Αιγαίο

Την Πέμπτη θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και

βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή νέα άνοδο προς τις μέγιστες τιμές και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 19 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αρχικά αίθριος και αργότερα αραιές νεφώσεις

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος. Καιρός ενώ από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις ενώ η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και το πρωί θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 24/12/1950 είχαμε θύελλα στην Αθήνα που προκάλεσε ζημιές. --- Το 1979 χάνουν την ζωή τους 3 ορειβάτες στον Όλυμπο λόγω ισχυρής 3ημερης χιονοθύελλας. --- Το 2007 συμπληρώνονται δέκα ημέρες ολικού παγετού στη Φλώρινα. --- Το 2009 είχαμε 20°C μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα