Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων της Χαλυβουργικής σήμερα - Κλείνει η εθνική

Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους για την εφαρμογή του μέτρου της εκ περιτροπής εργασίας.

Η απόφαση της διοίκησης για εκ περιτροπής εργασίας προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων οι οποίοι απέκλεισαν συμβολικά το ένα ρεύμα της Εθνικής Οδού στο ύψος του εργοστασίου, την Τετάρτη 26/9, έχοντας στο πλευρό τους εργαζόμενους και μέλη άλλων σωματείων.

Την ίδια κινητοποίηση θα πραγματοποιήσουν και σήμερα, με δίωρη στάση εργασίας, από τις 11:30 έως τις 13:30

και 15λεπτο συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος του εργοστασίου.

Στη Βουλή κατέθεσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου προσφάτως την ανακοίνωση των εργαζομένων της Χαλυβουργικής ΑΕ για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας:

Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, η βουλευτής Αττικής Εύη Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε στη Βουλή αναφορά με την Ανακοίνωση των εργαζομένων της Χαλυβουργικής ΑΕ, οι οποίοι εκφράζουν κραυγή αγωνίας, μετά και την πρόσφατη απόφαση για εφαρµογή εκ περιτροπής εργασίας στους εναπομείναντες 170 εργαζομένους της επιχείρησης. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου, με την κατάθεση της Αναφοράς προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης& Κοινωνικής Αλληλεγγύης, θέλησε να μεταφέρει το αίτημα των εργαζομένων, ζητώντας από την αρμόδια Υπουργό ενημέρωση για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί με σκοπό την προστασία των εργαζομένων.

Κ.Ο. ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ- ∆ΗΜΑΡ

Αθήνα, 24/9/2018

ΑΝΑΦΟΡΑ Προς: Την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: «Προστασία εργαζομένων Χαλυβουργικής ΑΕ»

Σας διαβιβάζουμε την από 21.9.2018 Ανακοίνωση των εργαζομένων της Χαλυβουργικής ΑΕ, οι οποίοι δικαιολογημένα εκφράζουν κραυγή αγωνίας, μετά και την πρόσφατη απόφαση για εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας στους εναπομείναντες 170 εργαζομένους της επιχείρησης. Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε με σκοπό την προστασία των εργαζομένων.

Η Βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου

Θυμίζουμε πως οι εργαζόμενοι στην «Χαλυβουργική ΑΕ» λαμβάνουν μέχρι στιγμής επίδομα διαθεσιμότητας απο τον ΟΑΕΔ

Η απόφαση αυτή ελήφθη από το υπουργείο Εργασίας και αφορά όσους εργαζόμενους της εταιρίας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και παραμένουν άνεργοι κατά τη διάρκεια αυτής. Το ποσό που λαμβάνουν αντιστοιχεί στο 30% του μέσου όρου των τακτικών αποδοχών των εργαζομένων, που έλαβαν τους δύο τελευταίους μήνες που εργάστηκαν στην επιχείρηση υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα