Νάσος Ηλιόπουλος στο Ladylike: ''Αν θέλεις να τα έχεις καλά με όλους, δεν κάνεις για μία τέτοια θέση ευθύνης''

Συνέντευξη στη Δέσποινα Δημά

Αν στις λέξεις είχαμε όριο κι έπρεπε αναγκαστικά να χρησιμοποιήσω μόνο μία ώστε να περιγράψω τον Νάσο Ηλιόπουλο θα ήταν «συνειδητοποιημένος». Ξέρει ποιος είναι, πού βρίσκεται, τι πάει να κάνει αλλά και τι απαιτούν οι περιστάσεις. Φοβερό προτέρημα να ξέρεις να αναγνωρίζεις τον χώρο σου αλλά και τις συνθήκες που καλείσαι να δράσεις. Στα 35 του είναι υποψήφιος για τη θέση του δημάρχου της Αθήνας και δηλώνει έτοιμος να τσακωθεί ώστε να γίνουν οι αλλαγές που έχει ανάγκη η πόλη. Δεν έχει μία λύση

για κάθε πρόβλημα αλλά ξέρει πως αν μπουν προτεραιότητες τα πράγματα αλλάζουν, το απέδειξε άλλωστε με τη θητεία του στο Υπουργείο Εργασίας.

«Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Αν πίστευα πως κάποια πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν δε θα είχα καμία εμπλοκή» θα μου πει κάνοντάς με να σιγουρέψω πως στο σενάριο με τη μοναδική λέξη που θα είχα στη διάθεσή μου για την περιγραφή θα ήταν «συνειδητοποιημένος». Η κοινωνία μας δεν έχει ανάγκη από όμορφα λόγια με στρογγυλεμένες άκρες. Η ανάλυση των βασικών αξόνων του προγράμματος της «Ανοιχτής Πόλης» συνοδεύεται από το δικό μου «αυτό γίνεται» όχι ως κομμάτι αμφισβήτησης αλλά ως μία ανάγκη επιβεβαίωσης και ελπίδας. Μιλά για τις γειτονιές που αγαπά, για τα κακώς κείμενα της Αθήνας, για τα λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν, για το δρόμο που έχουμε να διανύσουμε ως κοινωνία μέχρι την εξάλειψη του σεξισμού, αλλά και για το αν τον φοβίζει το γεγονός πως οι Μπακογιάννης και Γερουλάνος εμφανίζονται πιο δημοφιλείς από εκείνον. ''Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?'' Μία φράση από το Lord of the Rings που περικλείει τη στάση ζωής και την πολιτική του δράση. Γιατί ναι; Γιατί όχι να ρωτάς.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο Ladylike.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα