Κόντρα Κοτζιά-Κουμουτσάκου για το Βουκουρέστι

«Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι οπαδός της αδράνειας, της αρέσει να συσσωρεύει προβλήματα» τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επικρίνοντας την στάση της ΝΔ κάνοντας λόγο για μία παράταξη «φοβική που βλέπει ήττες και καταστροφές κι όχι δυνατότητα δημιουργίας».

Μιλώντας στην συζήτηση για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, ο Ν. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει βέτο στο Βουκουρέστι» από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2008, παρά μόνο σχετική φιλολογία

που οδήγησε στην καταδίκη της χώρας από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Ο Ν. Κοτζιάς σχολίασε αρνητικά τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για βέτο στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ «λες και του απαγόρευσε κανείς να βάλει βέτο». Ο Ν. Κοτζιάς σημείωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει το δικαίωμα βέτο της χώρας μας σε κάθε ενταξιακό κεφάλαιο. Ο Ν. Κοτζιάς παρατήρησε ότι «δύο δεκάδες βέτο έχω βάλει στην ΕΕ», ενώ θύμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποδέχθηκε την ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ χωρίς όρους για την Ελληνική μειονότητα.

Γ. Κουμουτσάκος: Σας κατατρύχει κόμπλεξ κατωτερότητας για την επιτυχία του Βουκουρεστίου

«Σας κατατρύχει κόμπλεξ κατωτερότητας» για την διπλωματική επιτυχία του Βουκουρεστίου απάντησε ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος. «Διαπίστωση για παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας κι όχι καταδίκη της χώρας» υπήρξε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης πρόσθεσε ο Γ. Κουμουτσάκος παρατηρώντας ότι αν αυτή η απόφαση είχε αποτελέσματα το ΝΑΤΟ δεν θα επέμενε σε λύση του ονοματολογικού πριν την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

«Αυτά τα νομικίστικα κόλπα ότι υπήρξε διαπίστωση παραβίασης κι όχι καταδίκη να τα πείτε στο εσωτερικό σας σε όσους δεν αποδέχονται το Βουκουρέστι» προέτρεψε σε υψηλούς τόνους τον Γ. Κουμουτσάκο ο Ν. Κοτζιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα