Μουζέλης: Με την έξοδο από τα μνημόνια και τις Πρέσπες η Ελλάδα παύει να είναι το "μαύρο πρόβατο"

Αλέξης Τσίπρας με έχει πείσει ότι προχωρά προς τη σοσιαλδημοκρατία" τόνισε ο ομότιμος καθηγητής του LSE Νίκος Μουζέλης μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: "Στη χώρα μας το μεγάλο πρόβλημα είναι

ότι η σοσιαλδημοκρατία πέφτει και ο λαϊκισμός ανεβαίνει, αναφέρομαι και στον λαϊκισμό της ΝΔ. Μόνο αν η κεντροαριστερά που είναι εναντίον της Φ. Γεννηματά πάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι για να συγχωνευθεί αλλά για μια συμμαχία επί όσοις όροις στη βάση ενός κοινού προγράμματος που θα βοηθήσει και τους δύο, τον ΣΥΡΙΖΑ για να εκσυγχρονιστεί και την κεντροαριστερά για να ενισχυθεί.

Ο Αλέξης Τσίπρας με έχει πείσει από τη στιγμή που έκανε τη στροφή προς την Ευρώπη. Προχωρά προς μια σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση. Δεν έχει άλλη επιλογή. Σιγά σιγά, παρόλο που κάνει μεγάλα λάθη, προς τα εκεί πάει. Η έξοδος από τα μνημόνια και η συμφωνία των Πρεσπών, ότι πάψαμε να είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, όλα αυτά είναι μεγάλα επιτεύγματα, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τα κατάφεραν ποτέ. Ο Τσίπρας προχωρά προς την κατεύθυνση αυτή, είτε το θέλουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι. Δεν μπορούν να πάνε προς τον Μαδούρο, αυτά είναι φαντασιώσεις της Δεξιάς. Η κοινωνική πλειοψηφία είναι εναντίον των Πρεσπών, επειδή οι συντηρητικές ελίτ δεν λένε στον κόσμο την αλήθεια, ότι δεν μας ανήκει το μονοπώλιο της Μακεδονίας. Ο Κ. Σημίτης δεν μίλησε για τις Πρέσπες για να μη διαλύσει το ΚΙΝΑΛ, έτσι νομίζω αλλά μπορεί να κάνω λάθος.

Η Φώφη Γεννηματά νομίζει ότι με έναν μαγικό τρόπο θα εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει λάθος Το διπολικό σύστημα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί, ο Τσίπρας θα είναι ο κύριος παίκτης και επειδή έχει χάρισμα θα πρωταγωνιστήσει για πολλά χρόνια".

Keywords
Τυχαία Θέματα