Μόνο στην Ελλάδα: Έγκυος καθαρίστρια του ΟΑΕΔ χωρίς ασφάλιση

Μάχη για να λάβει το επίδομα τοκετού δίνει μια γυναίκα, εργαζόμενη του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο η οποία αν και είναι ετοιμόγεννη δεν έχει ασφάλιση ώστε να λάβει το επίδομα τοκετού.

Όπως είπε μιλώντας στο NEWS 24/7 RADIO

στους 88,6 και στον Βασίλη Κουφόπουλο προσλήφθηκε μέσω ΑΣΕΠ και όχι μέσω εταιρείας όπως προέβλεπε σχετική προκήρυξη για 478 προσλήψεις.

Η ίδια έμαθε ότι είναι και ανασφάλιστη -είναι γνωστό ότι δεν έχουν πληρωθεί ακόμη- όταν πήγε στο ΙΚΑ Ηρακλείου για να καταθέσει τα χαρτιά της προκειμένου να πάρει την άδεια τοκετού. Τότε η υπάλληλος του ΙΚΑ της είπε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις αφού δεν έχει ασφάλεια.

Εως τότε δεν ήξερε ότι δεν έχει ασφάλεια και πλέον μένει να αποσαφηνιστεί πότε θα υπάρξει αποτέλεσμα μεταξύ ενός προβλήματος συνεννόησης μεταξύ ΑΣΕΠ-ΟΑΕΔ. Εως τότε βέβαια η ίδια και οι υπόλοιποι "επιτυχόντες" δεν θα έχουν ασφάλιση.

Ο ΟΑΕΔ πάντως για την υπόθεση αναφέρει ότι την ευθύνη έχει το Ελεγκτικό Συνέδριο καθώς ακύρωσε την προκήρυξη - σύμβαση διότι έπρεπε να συμμετέχουν και εργολαβικές εταιρείες που νοικιάζουν εργαζόμενους!

Keywords
Τυχαία Θέματα