Μητσοτάκης: Θέλω να παίρνουμε λίγα από πολλούς

Ομαλά διεξάγονται μέχρι στιγμής οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη διοικήσεων στις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο του κόμματος. Ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης από το Περιστέρι όπου πήγε για να ψηφίσει έκανε λόγο για ανάγκη εξορθολογισμού των φορολογικών

βαρών.

«Θέλω να παίρνουμε λίγα από πολλούς, και αυτή τη δέσμευση μας την κάνουν πράξη οι Νεοδημοκράτες» δήλωσε από το εκλογικό κέντρο σχετικά με την καταβολή 12 ευρώ ετησίως από 155.000 μέλη της ΝΔ για την κάρτα μέλους.

«Δεν υπάρχουν πολλά κόμματα στην Ευρώπη με 155.000 μέλη με ετήσια συνδρομή… τολμήσαμε να ανοίξουμε τις διαδικασίες στο κόμμα σε τόσο μαζικό επίπεδο, δεν το έχει ξανακάνει άλλο κόμμα αυτό» σημείωσε.

Όπως υπογράμμισε: «Η ΝΔ είναι πανέτοιμη για εκλογές, όσο πιο σύντομα γίνουν τόσο καλύτερο για τον τόπο».

Σήμερα θα εκλεγούν 66 πρόεδροι ΝΟΔΕ, 333 πρόεδροι Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και από 9 μέλη σε κάθε Νομαρχιακή ή Τοπική Επιτροπή και 1.000 αντιπρόσωποι για το συνέδριο του κόμματος.

Η ΝΔ εκπέμπει εικόνα σύμπνοιας που βασίζει στα στατιστικά της συμμετοχής: Από τις 66 ΝΟΔΕ στις 27 υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα, και στις υπόλοιπες υπάρχουν δύο ή τρεις υποψήφιοι, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός συμμετοχής για τις εννεαμελείς τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές.
Επιλογή και γραμμή της Πειραιώς ήταν μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις που θα κηλίδωναν τη διαδικασία, όπως επίσης να μείνουν μακριά οι βουλευτές και τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα