Μητσοτάκης: Όποιος βουλευτής καταψηφίσει την πρόταση μομφής βγάζει εισιτήριο για τις Πρέσπες

Επίθεση κατά των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου για καιροσκοπισμό εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθύνθηκες προς τους βουλευτές της κυβέρνησης του λέγοντας χαρακτηριστικά λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία στη βουλή: «Ψήφος κατά της πρότασης δυσπιστίας σήμερα, είναι ψήφος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα

Ζάεφ αύριο. Ψηφίζοντας όχι στην πρόταση της ΝΔ βγάζετε ο καθένας και καθεμιά ξεχωριστά ατομικό εισιτήριο για τις Πρέσπες. Εισιτήριο χωρίς επιστροφή, γιατί η συμφωνία παράγει αποτελέσματα. Γίνεται εξαιρετικά δύσκολη μετά οποιαδήποτε τροποποίηση. Τώρα είναι η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τρεις φορές κατά την ομιλία του επεσήμανε ότι υπάρχει «χρονική σύμπτωση του τέλους του τετάρτου μνημονίου και υπογραφή εξπρές στο Σκοπιανό» η οποία κατά τον κ. Μητσοτάκη «εγείρει ερωτήματα». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η πιο απλοϊκή απάντηση είναι ότι επιδιώκετε συμψηφισμό εντυπώσεων» και πρόσθεσε ότι «μια δεύτερη εξήγηση λέει ότι ο κ. Τσίπρας ικανοποιεί τις ατζέντες άλλων που τον βρήκαν εύκολο να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες».

«Δεν διακινδυνεύουν οι ξένοι το δικό τους εθνικό συμφέρον» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «δόλιους συμψηφισμούς εθνικών υποχωρήσεν μα κάποια ανταλλάγματα για την οικονομία». Επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «εσείς θα είσαστε ο πρωθυπουργός που είπατε ναι εκεί που όλοι οι προκάτοχοί σας είχαν πει όχι. Αυτό θα γράψει η ιστορία» και έκανε λόγο ο κ. Μητσοτάκης για «προφανής υποχώρηση από την εθνική γραμμή» καθώς ο «βασικός λόγος που δεν πρέπει να υπογραφεί αύριο η συμφωνία» είναι ότι «αναγνωρίζονται ως μακεδόνες και από την Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για καθήκον απόκρουσης της συμφωνίας Τσίπρα Ζάεφ και κατηγόρησε για πολιτικό καιροσκοπισμό τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα