Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας προσβάλλει την Ελλάδα στηρίζοντας Μαδούρο

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τη στήριξη στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση του με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα απασχόλησης, ανάπτυξης, επενδύσεων και ανταγωνιστικότητας,Γίρκι Κατάινεν.

Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση, με τον κ.Μητσοτάκη να συντάσσεται με το αίτημα της ΕΕ για “άμεσες

και ελεύθερες εκλογές” στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και να κατηγορεί τον κ.Τσίπρα ότι προσβάλει την Ελλάδα στηρίζοντας Μαδούρο ακόμη και τώρα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν ότι κάθε δημοκρατικός πολίτης σήμερα αισθάνεται: “”Θλίψη και αγανάκτηση όταν βλέπει το μεγάλο αυτό κράτος της Λατινικής Αμερικής να δοκιμάζεται από τις αυταρχικές μεθόδους ενός καθεστώτος που έχει οδηγήσει τον λαό του στην ανέχεια και στην απελπισία.”

Πρόσθεσε ότι: “Η τραγωδία στη Βενεζουέλα πρέπει να βρει το ταχύτερο δυνατό δημοκρατική διέξοδο. Η ΝΔ συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεσες και ελεύθερες εκλογές” και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό.

“Ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο “μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη” προσβάλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να τoν στηρίζει. Αναρωτιέμαι: τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;” σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι ο κ.Κατάινεν συμφώνησε μαζί του πωςτο κλειδί για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι οι επενδύσεις -ξένες και εγχώριες- που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας”, προσθέτοντας: “Επενδύσεις που δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση αντί να προσελκύσει, έκανε τα πάντα, εδώ και τέσσερα χρόνια, για να καθυστερήσει ή και να αποτρέψει.”

Keywords
Τυχαία Θέματα