Μητσοτάκης για Ζαχαράκη: Πρωτοφανές να καταφθάνει περιπολικό στα γραφεία της αντιπολίτευσης

Πρωτοφανές και μοναδικό στα ιστορικά της Μεταπολίτευσης χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το να καταφθάνει περιπολικό έξω από τα γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ζητείται η σύλληψη της εκπροσώπου του κόμματος για ένα -όπως ειπε- πολιτικό σχόλιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε τη μήνυση του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη

σε βάρος της αναπληρώτριας εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και επέμεινε στη γραμμή που χάραξε από χθες η αξιωματική αντιπολίτευση.

"Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη, το ερώτημα είναι γιατί έπρεπε να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, δεν κινετίαι πάντα", είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ ζητά τα δικά της στελέχη να μην υφίστανται συνέπειες του νόμου, απάντησε: "Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Εμείς κρίνουμε την πολιτική αντίδραση του Βαξεβάνη ο οποίος δεν έιναι ένας απλός ιδιώτης αλλά απολύτως ταυτισμένος με τον κ.Τσίπρα, είναιο βραχίονας λάσπης που χρησιμοποιεί το Μαξίμου για να επιτεθεί στη ΝΔ, σε μένα προσωπιικά και την οικογένεια μου". Διερωτήθηκε επίσης εάν θα επιτρέψουμε ο δημόσιος διάλογος να διολισθήσει σε ένα επίπεδο λάσπης ή εάν θα μιλήσουμε για το πως θα αλάξουμε τη ζωή των Ελλήνων" .

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε πως "η ΝΔ θε θα αφήσει αναπάντητη οποιαδήποτε προσωπική επίθεση" και πως "θα υπερασπιστώ την οικογένεια μου και τα στελέχη μου".

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι στελέχη της ΝΔ έχουν προσφύγει κατά του συγκεκριμένου δημοσογράφου, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: "Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου. Δε λύνονται αυτές οι αντιπαραθέσεις με συλλήψεις και αυτόφωρο, έχει ο καθενας τη δυνατότητα να προσφύγει στην αστική δικαιοσύνη, όπως έχω κάνει και εγώ κατά του Βαξεβάνη".

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να φιμωθεί η αντιπολίτευση και να φιμωθούν τα στελέχη της που δεν έχουν βουλευτική ασυλία.

Επερριψε την ευθύνη για την αποφυλάκιση του καταδικασθέντα για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρου στο νόμο Παρασκευόπουλου και επανέλαβε ότι θα τον καταργήσει, λέγοντας πως "δεν είναι δυνατόν με οριζόντες διαδικασίες να αποφυλακίζονται χιλιάδες κάποιοι υπολογίζουν 12 χιλιάδες εγκληματίες ". Συνέχισε λέγοντας πως θα αυστηροποιηθούν οι διατάξεις και ότι δεν μπορεί να υπάρχουν οριζόντιες διατάξεις που να αφορούν τους πάντες, σημειώνοντας πως " Για εγκλήματα που έχουν να κάνουν με τρομοκρατία οφείλουμε να είμαστε ιδιαιτερα αυστηροί" ενώ δήλωσε πως: "Φυλακές τύπου Γ , δηλαδή φυλακές υψίστης ασφαλέιας θα επανέλθουν στη χώρα" .

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι ο ανιψιός και συνεργάτης του Γρηγόρης Δημητριάδης, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης μετά από δημοσιεύματα της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη Documento, με την καταθεση του βοήθησε να καταδικαστεί ο Φλώρος.

Έκανε λόγο για ακατάσχετη επιχείρηση λασπολόγησης πολιτικών αντιπάλων και για στρατηγική με σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα προβλήματα και τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως "αυτή η στρατηγική με βραχίονα το συγκεκριμένο εκδότη εκπορεύεται μέσα από το Μαξίμου".

Keywords
Τυχαία Θέματα