Μίλτος Πασχαλίδης στο NEWS 24/7: "Το μεγάλο διάστημα απραξίας είναι πίσω μας, να σφίξουμε λίγο ακόμα τα δόντια"

Ένας χρόνος περίπου έχει περάσει από τότε που ο κορονοϊός «εισέβαλε» στη ζωή μας και άλλαξε άρδην όσα ξέραμε, αλλά και όσα είχαμε μέχρι τότε δεδομένα. Η πανδημία μαζί με το lockdown που τη συνοδεύει, δημιούργησαν μια καινούργια καθημερινότητα με πολλούς περιορισμούς, ωστόσο, βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για νικήσουμε τον «αόρατο εχθρό» και φαίνεται πως η μέρα που θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας είναι πολύ κοντά.

Ανάμεσα στα πράγματα που μας έλειψαν

όλο αυτό το διάστημα, είναι και οι συναυλίες. Το να ακούσουμε από κοντά τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, να ηχήσουν ζωντανά στα αφτιά μας οι μελωδίες που αγαπήσαμε και να τραγουδήσουμε αγκαλιασμένοι όλα εκείνα που μας ενώνουν. Να υψώσουμε το χέρι και να φωνάξουμε «κι άλλο», αποζητώντας ένα τραγούδι ακόμα.

Μέχρι να ανταμώσουμε ξανά πάνω και κάτω απ’ τη σκηνή, ο Μίλτος Πασχαλίδης ετοιμάζει μία διαδικτυακή συναυλία την ερχόμενη Κυριακή (24/01) στις 21:00, για όλους εμάς που μας έχει λείψει η εμπειρία των παραστάσεών του. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός έχει συγκεντρώσει τα καλύτερα τραγούδια του και θα μας υποδεχτεί στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου για ένα μοναδικό live streaming.

Μιλώντας στο News 24/7 για την επικείμενη συναυλία του, ο Μίλτος Πασχαλίδης εξέφρασε την ανυπομονησία του να τραγουδήσει και τη λαχτάρα του να επικοινωνήσει με το κοινό του, συμφωνώντας πως οι live streaming παραστάσεις είναι ένας τρόπος ο καλλιτέχνης να μείνει σε επαφή με τον κόσμο και ο κόσμος να περάσει όμορφα με κάτι που αγαπά, μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που διανύουμε.

«Το live streaming δεν πρόκειται να υποκαταστήσει ποτέ τις κανονικές συναυλίες, αλλά όσο δεν βρισκόμαστε, είναι αυτό που λένε για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας. «Μάτια που δεν βλέπονται, γρήγορα λησμονιούνται». Να μπορούμε να ιδωθούμε μια δυο φορές τουλάχιστον. Είναι κάτι προσωρινό. Εμείς έχουμε μεγάλη λαχτάρα να τραγουδήσουμε, εσείς έχετε μεγάλη λαχτάρα να μας δείτε και να τραγουδήσετε μαζί μας. Οπότε με αυτό θα βρούμε μια νέα συνθήκη να το κάνουμε, μέχρι να ξανασμίξουμε και να αγκαλιαστούμε».

Σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να περάσει μία σεζόν και να μην τραγουδήσω έστω μία νύχτα στον Σταυρό του Νότου

Στην απορία μου αν έχει περιέργεια για το πώς θα είναι να τραγουδά χωρίς κοινό, αλλά και για την επιλογή του Σταυρού του Νότου για τη διαδικτυακή συναυλία του, ενός χώρου άρρηκτα συνδεδεμένου μαζί του, καθώς πραγματοποιεί κάθε χρόνο εμφανίσεις εκεί για πάρα πολλά χρόνια, ο Μίλτος Πασχαλίδης ανέφερε:

«Πιο πολύ έχω λαχτάρα να τραγουδήσω. Περιέργεια δεν έχω, με την έννοια ότι έχω τραγουδήσει στην τηλεόραση πολλές φορές, οπότε ξέρω περίπου πώς είναι να μην έχεις κοινό. Κι εκεί, δηλαδή, την αλληλεπίδραση δεν την βιώνουμε. Προσπαθούμε, όμως, να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε. Ο Σταυρός του Νότου είναι το σπίτι μας. Εγώ το διάλεξα. Το αποφάσισα, γιατί σκέφτηκα ότι δεν μπορεί να περάσει μία σεζόν και να μην τραγουδήσω έστω μία νύχτα εκεί. Η ιδέα είναι να παίξουμε τραγούδια από όλους τους δίσκους. Και από τον τελευταίο, «Η χώρα των αθώων», αλλά και τα τραγούδια που έχετε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια. Θα είναι μια συναυλία εφ’ όλης της ύλης».

Η ανυπομονησία είναι μεγάλη, καθώς ο πολιτισμός έχει μπει στον «πάγο» εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, με τον κλάδο να βρίσκεται οριακά και τους καλλιτέχνες να βιώνουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

«Εμείς, έστω και με μέτρα προφύλαξης, κάναμε κάποιες συναυλίες το καλοκαίρι, οπότε έχουμε να παίξουμε από τον Σεπτέμβριο. Είναι τρεις – τέσσερις μήνες. Είναι πολύ άγριο πράγμα. Εύχομαι να αντέξει ο κλάδος. Πιστεύω θα το κάνει. Το θέμα είναι να αντέξουν οι άνθρωποί του. Σαφώς, υπάρχουν πάρα πολλοί συνάδελφοι που ζορίζονται πάρα πολύ άσχημα, όλοι ζοριζόμαστε. Άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο».

Πιστεύω ότι θα γίνουν συναυλίες το καλοκαίρι, είμαι αισιόδοξος

Ωστόσο, ο Μίλτος Πασχαλίδης είναι παραμένει δημιουργικός όλο αυτό το διάστημα, όχι ως προς την προετοιμασία ενός καινούργιου δίσκου, άλλωστε το άλμπουμ «Η χώρα των αθώων» δεν έχει κλείσει ούτε ένα χρόνο κυκλοφορίας (κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2020), αλλά ως προς τη συγγραφή του 4ου βιβλίου του, το οποίο όπως λέει προχωράει πολύ καλά και σχεδόν τελειώνει. Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για το μέλλον και πιστεύει πως το καλοκαίρι θα επιστρέψουμε στην «αρένα».

«Νομίζω ότι το μεγάλο διάστημα απραξίας είναι πίσω μας. Δηλαδή, θεωρώ ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το καλοκαίρι κάπως θα εργαστούμε. Χρειάζεται υπομονή και να σφίξουμε λίγο ακόμα τα δόντια. Εγώ πιστεύω ότι θα γίνουν συναυλίες το καλοκαίρι, είμαι αισιόδοξος».

Την Κυριακή (24/01) θα έχουμε μια όμορφη ευκαιρία, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να βρεθούμε ξανά στο Σταυρό του Νότου, από την ασφάλεια του σπιτιού μας, και να παρακολουθήσουμε ζωντανά τον Μίλτο Πασχαλίδη και την μπάντα του, που αποτελείται από τους: Θύμιο Παπαδόπουλο (πνευστά), Πάρι Περισυνάκης (λύρα, μαντολίνο, μπουζούκι), Νίκη Γρανά (πιάνο, τραγούδι), Δημήτρη Μουτάφη (μπάσο), Ηλία Δουμάνη (τύμπανα), Πασχάλη Κολέντση και Δημήτρη Μπαρλαμα (ηχοληψία) και Μανώλη Μπράτση (φωτισμοί).

Όπως λέει κι ο ίδιος: «Θα είμαστε όλοι εκεί για μια φορά φέτος και θέλω να το ευχαριστηθούμε όσο περισσότερο γίνεται. Εμείς από τη μια μεριά της κάμερας και εσείς από το σπίτι. Να το ευχαριστηθούμε όσο γίνεται πιο πολύ, εν αναμονή των αληθινών, κανονικών συναυλιών».

Ο Μίλτος Πασχαλίδης ζωντανά από τον Σταυρό του Νότου

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021, 9.00 μ.μ.

Πληροφορίες και εισιτήρια εδώ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μίλτος Πασχαλίδης, NEWS 247,miltos paschalidis, NEWS 247