Μικροένταση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών

Με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί η ΠΟΕ ΟΤΑ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η ΠΟΕΔΗΝ, και η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτύρονται για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ζητώντας να συναντηθούν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Υπήρξε,

μάλιστα, και ένταση όταν απεργοί επιχείρησαν να σηκώσουν το ρολό στην πόρτα του Υπουργείου Οικονομικών όταν ενημερώθηκαν ότι δεν μπορεί να τους δεχθεί ο Υπουργός.

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει από τις 11:00 έως τις 15:00, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι, "στο τέλος Φεβρουαρίου λήγουν οι διατάξεις χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και η κυβέρνηση σιωπά. Εάν δεν λυθεί άμεσα το ζήτημα, στο μισθό του Μαρτίου θα περικοπεί".

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου έχει κηρυξει και η ΑΔΕΔΥ. Οι Ομοσπονδίες ζητούν να γινει: "άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, τώρα, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.

Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους. Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.

Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο τομέα".

Keywords
υπουργειο οικονομικων, υπουργειο, ποε οτα, σταση εργασιας, ποε, ΟΤΑ, ποεδην, ΑΔΕΔΥ, επιδομα, γινει, βαε, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια αδεδυ, πλαισιο, ποε οτα, αυξηση, βαε, γινει, δημοσιο, κυβερνηση, ληψη, ληξη, ποεδην, ποε, πορτα, ρυθμιση, ρολο, συγκεντρωση, ασφαλεια
Τυχαία Θέματα