Μία βουτιά στα τραγούδια των '90s που μας έχουν σημαδέψει

Μια βουτιά στον κόσμο των ‘90s θα επιχειρήσουμε να κάνουμε θυμίζοντάς σας αγαπημένα τραγούδια της δεκαετίας αυτής!

“YOU ARE UNBELIEVABLEEEEE”.

Το τραγούδι αυτό όλοι το έχουμε τραγουδήσει και όλοι το γνωρίζουμε ανεξαρτήτως ηλικίας. Λίγοι όμως μάλλον ξέρουμε πως πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία των ‘90s. 1990 λοιπόν και το Unbelievable έμεινε 14 ολόκληρες εβδομάδες στο US singles chart πριν φτάσει την κορυφή. Ήταν αυτό που λέμε hit

από ένα boy band ανατρεπτικό ή αλλιώς το cool boy band της εποχής. Καπέλα στραβά, φαρδιά φούτερ και παντελόνια. Ίσως μιας μόδα οικεία, αφού την βλέπουμε και τώρα, όχι; Ίσως γι’ αυτό κιόλας το Unbelievable να παίζει ακόμα σε ροκ μπαράκια, αλλά και μεγαλύτερα μαγαζιά. Που να ήξεραν οι EMF..

Because the night – 10.000 Maniacs

Τραγούδι ύμνος για ερωτευμένους και μη! Οι 10.000 Maniacs είναι ένα αμερικάνικο εναλλακτικό ροκ συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1981. Έχουν κυκλοφορήσει εννέα στούντιο άλμπουμ, έξι EP και πέντε ζωντανά άλμπουμ. Άφησαν ιστορία. Ειδικά με το συγκεκριμένο τραγούδι που το ακούμε μέχρι και σήμερα και το βλέπουμε στις καλύτερες εναλλακτικές playlists αλλά και στα καλύτερα 90s songs.

Ray of lightMadonna

Total jean outfit, μπουκλωτό μαλλί και μεγάλοι κρίκοι. Αυτά ήταν τα 90s με την Madonna πρωτοστάτρια σε κάθε της τραγούδι και εμφάνιση. Ορισμένοι λένε πως εκείνη όρισε και καθόρισε μουσικά και στιλιστικά τα 90s. Στο Ray of light αυτό αποδεικνύεται. Βλέπεις το video clip και λες «εκείνη η εποχή μέσα σε 5 λεπτά». Queen για ακόμα μια φορά λοιπόν, με hit που έχουν δώσει γερές βάσεις για αυτά που βλέπουμε σήμερα και που θα τραγουδάνε όπως φαίνεται ακόμα και τα εγγόνια μας.

Come Undone – Duran Duran

Από τα πιο δημοφιλή ερωτικά κομμάτια της δεκαετίας του 90 που ακόμη και σήμερα κάνει θραύση. Το 'Come Undone' κυκλοφόρησε στις 23 Φεβρουαρίου 1993 και συμπεριλήφθηκε επίσης στο άλμπουμ συλλογής 'Greatest' της μπάντας που κυκλοφόρησε το 1998. Έφτασε στο νούμερο 7 στο Billboard Hot 100 και στον αριθμό 13 στο UK Singles Chart.

Crazy – Seal

Το Crazy kυκλοφόρησε τον Νοέμβρη του 1990 και περιλαμβάνεται στο πρώτο άλμπουμ του Seal με τίτλο "Seal".
Έφτασε Νο2 στην Μεγάλη Βρετανία και μέχρι σήμερα είναι η μεγαλύτερη σόλο επιτυχία του Seal. Δε μας κάνει καμία εντύπωση. Το τραγούδι αυτό είναι τόσο διαχρονικό που μοιάζει σαν να γράφτηκε σήμερα.

Another day in paradise – Phil Collins

Ένα τραγούδι για τους άστεγους με ένα τόσο συγινητικό video clip. Μάλιστα την εποχή εκείνη ο Phil Collins επικρίθηκε από τον Βρετανικό ροκ τύπο,γιατί θεώρησαν υποκριτικό το γεγονός πως ασχολήθηκε μαζί τους. Ο ίδιος υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας: "Όταν οδηγώ στο δρόμο, βλέπω τα ίδια πράγματα που βλέπουν όλοι οι άλλοι. Είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι εάν έχει κάποιος πολλά χρήματα, βρίσκεται εκτός επαφής με την πραγματικότητα".

Girls and boys – Blur

Πρωτοπορία για ακόμα μια φορά από τους Blur. Το Girls and boys με ένα ανατρεπτικά κουλ βίντεο κλιπ κέρδισε τις εντυπώσεις και τις κερδίζει ακόμα και μέχρι σήμερα. Το συγκρότημα επανενώθηκε το 2009 και έβγαλε ένα νέο άλμπουμ το 2010. Λέτε αν έβγαζε και ένα τώρα να έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία και να ήταν τόσο ανατρεπτικό όσο στα 90ς;

Being Boring- Pet Shop Boys

Ένας βαρετός... τίτλος για ένα καθόλου βαρετό τραγούδι. Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως το τραγούδι αυτό χαρακτηρίζει ακριβώς το στυλ των '90s!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα