Μια χρονιά κι έναν καιρό: Τα πιο σημαντικά ξένα τραγούδια για το 1977

Το 1977 ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά στη μουσική, με τη "βασιλεία" της disco, την έκρηξη του punk και την εμφάνιση του new wave. Αυτά τα τρία μουσικά κινήματα κυριάρχησαν τόσο στη Βρετανία, όσο και στις ΗΠΑ, διαμορφώνοντας το βασικό πλαίσιο στο οποίο κινήθηκε

η δισκογραφία, με πολύ σημαντικά άλμπουμ. Η disco έφτασε στην απόλυτη ακμή της, με το "Saturday night fever" των Bee Gees, το δεύτερο σε πωλήσεις soundtrack στην ιστορία, αλλά και τα εγκαίνια του θρυλικού Studio 54 στη Νέα Υόρκη. Η punk σκηνή χαρακτηρίστηκε από το "Never mind the bollocks, here's the Sex Pistols", τον δίσκο της παρέας του Johnny Rotten και του Sid Vicious, ενώ πολλές ακόμη μπάντες έκαναν την εμφάνισή τους, όπως οι Ramones, οι Clash, οι Stranglers, οι Damned κλπ. Από τη μεριά του, το new wave άρχισε να παίρνει μορφή, μέσα από συγκροτήματα όπως οι Talking Heads και καλλιτέχνες όπως ο Peter Gabriel.

Τη χρονιά σημάδεψε ο θάνατος του Έλβις Πρίσλεϊ σε ηλικία μόλις 42 ετών, αλλά και το αεροπορικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τρία μέλη των Lynyrd Skynyrd. Μέσα στο 1977 είχαμε σημαντικές κυκλοφορίες, όπως το "Heroes" του Bowie, το "Animals" των Pink Floyd, το "Street Survivors" των Lynyrd Skynyrd και βέβαια το υπέροχο "Rumours" των Fleetwood Mac. Το "Hotel California" έκανε θραύση στα 45άρια, ενώ στα soundtracks ξεχώρισαν το "Gonna fly now" από το Rocky 3 και το "New York, New York" με την Liza Minelli.

Στο πρώτο μέρος της εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού News 24/7 στους 88.6, "Μια χρονιά κι έναν καιρό" για το 1977, ακούσαμε την Κυριακή 05/05 τα σημαντικότερα άλμπουμ της χρονιάς, ενώ αυτήν την Κυριακή 12/05 στο δεύτερο μέρος, σειρά θα έχουν τα 45άρια, τα νούμερο 1 σε ΗΠΑ και Βρετανία και τα βραβεία Grammy.

Θυμηθείτε τι ακούσαμε στο πρώτο μέρος και ετοιμαστείτε για το δεύτερο μέρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα