Μια χρονιά κι έναν καιρό: Τα 65 πιο σημαντικά ελληνικά τραγούδια για το 1969

Το 1969 ήταν μια σημαντική χρονιά για την ελληνική μουσική. Παρά τη λογοκρισία της χούντας και τον αποκλεισμό διάφορων συνθετών και ερμηνευτών από τη δισκογραφία, κυκλοφόρησαν πολλά και ξεχωριστά έργα, όπως ο "Δρόμος" των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου και το "Περιβόλι του τρελού" του Διονύση Σαββόπουλου. Και οι δυο αυτοί δίσκοι παρουσιάστηκαν αναλυτικά μέσα στο πρώτο μέρος της εκπομπής "Μια χρονιά κι έναν καιρό" με τον Θανάση Κρεκούκια στον News 24/7 στους 88,6, παράλληλα όμως ακούστηκαν και άλλοι συνθέτες με τα δικά τους έργα μέσα στη

χρονιά (Σταύρος Ξαρχάκος, Σταύρος Κουγιουμτζής, Απόστολος Καλδάρας, Μάνος Λοΐζος, Γιάννης Σπανός, Δήμος Μούτσης, Χρήστος Νικολόπουλος), καθώς και ερμηνευτές που ξεχώρισαν με τις ηχογραφήσεις τους (Στέλιος Καζαντζίδης, Γιώργος Νταλάρας, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Τόλης Βοσκόπουλος, Βίκυ Μοσχολιού, Γιάννης Καλατζής, Σταμάτης Κόκοτας).

Επίσης, έπαιξαν οι πρώτες ηχογραφήσεις τριών μεγάλων ερμηνευτών μας, που μέσα στο 1969 πραγματοποίησαν το μουσικό τους "ντεμπούτο": η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιάννης Πάριος και ο Μανώλης Μητσιάς.

Στο δεύτερο μέρος, το ερχόμενο Σάββατο (20/4, 22:00 – 00:00) , θα ακούσουμε τα σημαντικότερα 45άρια του 1969, θα αναφερθούμε σε σημαντικές επετείους, θα ασχοληθούμε με τα πιο γνωστά τραγούδια που ακούστηκαν στις ελληνικές ταινίες της χρονιάς και θα ολοκληρώσουμε με τις μεγαλύτερες σε πωλήσεις εμπορικές επιτυχίες. Μέχρι τότε απολαύστε τα τραγούδια που μοιραστήκαμε μαζί, στην πρώτη εκπομπή:

Keywords
Τυχαία Θέματα