Μια χρονιά κι έναν καιρό: Τα 59 πιο σημαντικά ξένα τραγούδια για το 1969

Το 1969 ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά στη μουσική, αφού είχαμε διάφορα γεγονότα που τη σημάδεψαν. Η τελευταία δημόσια live εμφάνιση των Beatles, το φεστιβάλ του Woodstock, η πρώτη ροκ όπερα στην ιστορία με το Tommy των Who, η

τραγική κατάληξη του Altamont Festival με τη δολοφονία του Meredith Hunter από τους Hell's Angels, το πρώτο άλμπουμ των Led Zeppelin, η κυκλοφορία του Abbey Road από τους Beatles και η εμφάνιση συγκροτημάτων όπως οι MC5 και οι Stooges, που υπήρξαν πρωτοπόροι του punk κινήματος. Οι αντιπολεμικές συγκεντρώσεις εντάθηκαν στις ΗΠΑ, με αποκορύφωμα τη διαμαρτυρία του Νοεμβρίου του '69 στην Ουάσιγκτον, όπου περισσότερος από μισό εκατομμύριο κόσμος διαδήλωσε κατά του πολέμου του Βιετνάμ, στη μεγαλύτερη τέτοια εκδήλωση στην ιστορία της Αμερικής.

Το περασμένο Σάββατο λοιπόν, ο Θανάσης Κρεκούκιας και η εκπομπή "Μια χρονιά κι έναν καιρό" στον News 24/7 στους 88,6, είχαν αφιέρωμα στο 1969 (το πρώτο μέρος). Ακούσαμε 29 τραγούδια από τα κορυφαία άλμπουμ της χρονιάς, με μπάντες και καλλιτέχνες που εντυπωσίασαν με τη δουλειά τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Johnny Cash, Rolling Stones, James Brown, Frank Sinatra, Joe Cocker, Crosby-Stills & Nash, Doors, Jethro Tull, Santana, Janis Joplin, Kinks και King Crimson.

Στο δεύτερο μέρος, την επόμενη Κυριακή (21/4, 22:00 – 00:00), θα ακούσουμε τα νούμερο 1 σε ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία, τα σημαντικότερα singles και τα πλέον αντιπροσωπευτικά βραβεία Grammy της χρονιάς.

Μέχρι τότε, ακούστε τα τραγούδια που ακούσαμε παρέα στην πρώτη εκπομπή:

Keywords
Τυχαία Θέματα