Μετεωρολόγος BBC, Lucy Martin: "Τα αρνητικά σχόλια για το χέρι μου δε θα με λυγίσουν"

Ήταν 2015 όταν το BBC αναζητούσε σε μια αγγελία του “ανθρώπους με αναπηρία που ενδιαφέρονται για την μετεωρολογία και το περιβάλλον”.

Από τότε η Lucy Martin άρχισε να εργάζεται στο δελτίο καιρού και είναι η πρώτη παρουσιάστρια με εμφανή αναπηρία.

Ωστόσο, όταν είχε βγει η αγγελία του BBC, το κανάλι είχε κατηγορηθεί ότι “τερμάτιζε την πολιτική ορθότητα”, καθώς δεν ξεκαθάριζε κάποιο τυπικό προσόν για τη θέση, παρά

μόνο την αναπηρία.

Το BBC είχε αμυνθεί, δηλώνοντας ότι δεν αναζήτησε άτομα με αναπηρία για τη θέση του παρουσιαστή. Η θέση που πρόσφερε ήταν για εκπαίδευση και δεν θα οδηγούσε επί τούτου, στη θέση του παρουσιαστή.

Η Lucy Martin, γεννήθηκε με μισό δεξί χέρι, αλλά αυτή της η διαφορετικότητα δεν αισθάνθηκε να την εμποδίζει σε κάτι. Οι γονείς της προσπάθησαν δύο φορές να της βάλουνε προσθετικό χέρι, αλλά το άφησε και τις δύο γιατί το θεώρησε άβολο, βαρύ και αχρείαστο. Η νεαρή Lucy μεγάλωσε χωρίς να αισθάνεται ότι υστερεί.

Έπαιζε όπως όλα τα άλλα παιδιά, ενώ δεν έβρισκε δυσκολία να συμμετάσχει σε πολλές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της κολύμβησης, της ποδηλασίας και του θεάτρου.

Όπως δήλωσε η ίδια η Lucy σε πρόσφατη συνέντευξή της, η οικογένειά της αποτέλεσε το στήριγμα, αλλά και το πρότυπο που την έκανε τόσο δυνατή. Αυτή η δύναμη την έκανε να μην ντρέπεται για το χέρι της, αλλά να είναι περήφανη για τη διαφορετικότητά της.

"Η δουλειά του δημοσιογράφου απαιτεί κάτι περισσότερο από μια καλή εμφάνιση και ένα όμορφο χαμόγελο. Η κριτική είναι τεράστια και οι απόψεις διαφορετικές. Ο κάθε τηλεθεατής θα αντιληφθεί διαφορετικά την αναπηρία μου. Στην αρχή ήταν περίεργοι να μάθουν για μένα, αλλά ίσως κάπως επιφυλακτικοί. Το 99% των σχολίων όμως είναι πολύ θετικά και ενθαρρυντικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν έμπνευση από μένα και στα μηνύματά τους μου εκφράζουν την υποστήριξή τους. Ωστόσο, υπήρξαν και κάποιες αρνητικές αντιδράσεις από λίγους τηλεθεατές. Κάποια από αυτά που έχω λάβει ήταν σχόλια που σχεδόν απειλούσαν την καριέρα μου, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι τα σχόλια αυτά δεν πρόκειται ποτέ να με ζυγίσουν."

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετεωρολόγος BBC Lucy Martin,meteorologos BBC Lucy Martin