Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη κυρίως στη Δυτική και τη Νότια νησιωτική χώρα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ , με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα νότια . Παράλληλα θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 8 περίπου βαθμών το επόμενο διήμερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

Στον χάρτη της Βαλκανικής που ακολουθεί παρατηρούμε ότι το χαμηλό θα περάσει νότια από τη χώρα μας και θα επηρεάσει κυρίως την Πελοπόννησο τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με τοπικά έντονες βροχοπτώσεις . Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ενώ βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα περιοριστούν στη Νότια Νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί Βορειοανατολικοί 5 με 7, στα Ανατολικά και βαθμιαία στα Νότια 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς στα δυτικά τους 16 στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 14 και στα νησιά του Αιγαίου τους 17 με 18 βαθμούς .

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και πιθανόν στα νότια καταιγίδες που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και αργότερα τοπικά 6 με 7 και στα ανατολικά 8 μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανές βροχές μέχρι το μεσημέρι και βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 5 και μετά το μεσημέρι 6 με 7 μπ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα