Μενίδι: Απολογείται σήμερα ο αστυνομικός για τον θάνατο του 44χρονου

Το κατώφλι του τακτικού ανακριτή ο οποίος ερευνά τον τρόπο που ο 44χρονος Ρομα, πατέρας δύο παιδιών, έφυγε από τη ζωή, θα περάσουν ο αστυνομικός και ο πολίτης, οι οποίοι -κατά την ελληνική Δικαιοσύνη- ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον άνδρα λίγο μετά την απόπειρα του να κλέψει ένα air-condition.

Οι δύο άνδρες που κρατούνται μέχρι σήμερα στην Ασφάλεια προετοιμάζοντας την απολογία τους, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες, να αρνηθούν τα όσα τους έχουν αποδοθεί. Ωστόσο, με ενδιαφέρον αναμένεται ο ακριβής ισχυρισμός τους, αφού από την

έρευνα που έχει διεξαχθεί έχει κατασχεθεί και οπτικό υλικό από κάμερες της περιοχής, στο οποίο καταγράφεται μέρος του ξυλοδαρμού του 44χρονου.

Το αδίκημα που τους έχει αποδοθεί είναι το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης για το αστυνομικό και αυτό της συνέργειας στην ανωτέρω πράξη για τον 67χρονο συγκατηγορούμενο του. Σύμφωνα με το άρθρο 311 του Ποινικού Κώδικα, «αν η σωματική βλάβη είχε επακόλουθο το θάνατο του παθόντος, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη. Αν ο υπαίτιος επιδίωκε τη βαριά σωματική βλάβη του παθόντος επιβάλλεται κάθειρξη».

Το ιστορικό

Φαίνεται πως αυτό που οδήγησε στο θάνατο τον 44χρονο Ρομά από το Μενίδι, ήταν ένα air-condition που επιχείρησε να κλέψει, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς -σύμφωνα με την κατηγορία- τον εντόπισαν οι δύο κατηγορούμενοι.

Οι τελευταίοι καταδίωξαν το θύμα και όταν τον έφτασαν, όπως προκύπτει από την έκθεση νεκροψίας - νεκροτομής, τον χτύπησαν στο σώμα, το κεφάλι και το πρόσωπο. Ο άνδρας τελικά κατάφερε να τους ξεφύγει, όμως υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ βρισκόταν σε ένα πάρκο της περιοχής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα