Κροατία: Απειλές κατά δημοσιογράφου που κατέγραψε συγκέντρωση πιστών

Η αστυνομία του Σπλιτ ερευνά τη δημιουργία μιας ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φέρεται να εκτοξεύει απειλές κατά της δημοσιογράφου Ζιβάνα Σούσακ Ζίβκοβιτς, η οποία δέχθηκε επίθεση έξω από μια εκκλησία, την ώρα που κατέγραφε συγκέντρωση πιστών που βρισκόταν σε εξέλιξη, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.

Η δημοσιογράφος, που τραυματίστηκε ελαφρά ενώ κάλυπτε τη συγκέντρωση των προσκυνητών σε εκκλησία στην περιοχή Σιρόμπουγιε, αλλά και ο επικεφαλής του Μέσου

Ενημέρωσης στο οποίο εργάζεται, Μάτε Πρλιτς κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι η κ. Ζίβκοβιτς δέχεται απειλές κατά της ζωής της.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν, ομάδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η οποία αποκαλείται "Obitelj i Domovina-Mi Hrvati" (Οικογένεια και Πατρίδα-Είμαστε Κροάτες), δημοσίευσε φωτογραφία της δημοσιογράφου με τη λεζάντα «Ζιβάνα Ζίβκοβιτς, η γυναίκα που επιτίθεται στους ιερείς και τις εκκλησίες μας

Η φωτογραφία έχει κυκλοφορήσει ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, "συνοδευόμενη" από διάφορες έμμεσες απειλές, καθώς και προσβλητικά σχόλια εναντίον της δημοσιογράφου, του πρωθυπουργού της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς και των μελών της εθνικής ομάδας διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού.

Η Ζιβάνα Ζίβκοβιτς δέχθηκε επίθεση την περασμένη Κυριακή έξω από εκκλησία, όταν απομακρύνθηκε βίαια από τους πιστούς, οι οποίοι άρπαξαν το κινητό της τηλέφωνο και «εγκλώβισαν» το χέρι της στην πόρτα της εκκλησίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να ζητήσει ιατρική βοήθεια.

Λίγη ώρα αργότερα, η εικονολήπτρια Ιβάνα Σίρβο, που επίσης κάλυπτε τη συγκέντρωση, δέχθηκε επίθεση από άνδρα, ο οποίος, σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, φαίνεται να κινείται προς το μέρος της και να χτυπά την κάμερα με το χέρι του για να τη ρίξει κάτω.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ



ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα