Κούρασαν οι προκλήσεις του Ερντογάν: "Οταν μας επιτέθηκαν, τους θάψαμε στο χώμα"

Οι λεκτικές προκλήσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πέρα από το ότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο έχουν γίνει και ιδιαίτερα κουραστικές αφού επαναλαμβάνονται, σαν να πρόκειται για λούπα, κάθε μέρα εδώ και αρκετούς μήνες.

Το Σάββατο, ο Τούρκος πρόεδρος θυμήθηκε και πάλι το 1922 και την νίκη των νεότουρκων του Κεμάλ Ατατούρκ κατά των Ελλήνων που οδήγησε, μεταξύ άλλων, και στην καταστροφή της Σμύρνης.

"Όσους πριν από έναν αιώνα επιτέθηκαν κατά της ανεξαρτησίας μας , ο τουρκικός λαός τους έθαψε είτε στο χώμα είτε τους έριξε στη θάλασσα.

Αυτοί που στόχευσαν τη σημαία

μας και την προσευχή μας, όταν έψαχναν τρόπο να βγουν απο αυτή την πίεση εκτέλεσαν τρεις πρωθυπουργούς, δυο υπουργούς και έναν αρχιστράτηγο. Ευχόμαστε να μην κάνουν το ίδιο λάθος σήμερα και να μην πληρώσουν το ίδιο τίμημα σήμερα" τόνισε ο Ερντογάν με το συνήθη πομπώδη τρόπο του.

Οι εκτελεσμένοι στους οποίους αναφέρεται ο Ερντογάν δεν είναι άλλοι από τους έξι που εκτελέστηκαν στο Γουδί στις 15 Νοεμβρίου του 1922 μετά από έκτακτο στρατοδικείο για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πρόκειται για τους Γιώργο Χατζηανέστη, Δημήτρη Γούναρη, Νίκο Στράτο, Πέτρο Πρωτοπαπαδάκη, Γιώργο Μπαλτατζή και Νίκο Θεοτόκη. Πρωθυπουργοί είχαν διατελέσει οι Γούναρης, Στράτος και Πρωτοπαπαδάκης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα