Κουγιουμτσής: Η ΕΣΕΕ έχει εισηγηθεί την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Την επόμενη Κυριακή, 14 Ιουλίου, θα είναι προαιρετικά ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων, που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα, 8 του μήνα. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα.

Όπως είπε στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών,

Νίκος Κουγιουμτσής, από τις αρχές του έτους, υπάρχει μια σταδιακή πτώση της κατανάλωσης, στο 8% στις χειμερινές εκπτώσεις Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και στο 8-10% στις ενδιάμεσες του Μαΐου. Μάλιστα, ο κ. Κουγιουμτσής σημείωσε πως η ΕΣΕΕ έχει εισηγηθεί την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Το μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ αναφέρθηκε και στον ρόλο του τουρίστα στο εμπόριο. Χαρακτήρισε σημαντική την τουριστική ροή, εξίσου υψηλή με τα περυσινά δεδομένα, επεσήμανε ωστόσο ότι παραμένει δυσανάλογη σε σχέση με τον τουριστική πληθυσμό, τόσο στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, όσο και στην υπόλοιπη χώρα. «Ο τουρίστας στην Ελλάδα δεν ξοδεύει πολλά για αγορές. Η κατά κεφαλήν δαπάνη του είναι κοντά στα 35 ευρώ, όταν την ίδια ώρα, σε Ισπανία και Πορτογαλία ξεπερνάει τα 50 με 60», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουγιουμτσής.

Keywords
Τυχαία Θέματα