Επεισόδια στο Σύνταγμα - Μολότοφ και δακρυγόνα

Μεγάλη ένταση και επεισόδια με ρίψη βόμβων μολότοφ και χρήση δακρυγόνων σημειώθηκε στο Σύνταγμα στο πλαίσιο της πορείας διαμαρτυρίας ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τις διαδηλώσεις και τις δημόσιες συγκεντρώσεις.

Η ένταση ξεκίνησε στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής όταν φοιτητές επιχείρησαν να πλησιάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με τα ΜΑΤ

να τους απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.

Στη συνέχεια η ένταση κλιμακώθηκε με άτομα που βγήκαν από την πορεία και άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ, ενώ άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας την πορεία προς την Πανεπιστημίου, όπου βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Ως αποτέλεσμα η χρήση χημικών συνεχίστηκε μέχρι και τα Προπύλαια, ενώ μεγάλο κομμάτι της πορείας εγκλωβίστηκε στο στενό Κριεζώτου.

Η πορεία του ΠΑΜΕ ήταν η μόνη που παρέμεινε και εξακολουθεί να παραμένει μέχρι αυτή την ώρα συγκροτημένη στην πλατεία Συντάγματος, ενώ οι υπόλοιποι διαδηλωτές έχουν διαλυθεί.

Στη διαδήλωση, που είχε ως σημείο εκκίνησης την Πλατεία Κλαυθμώνος, συμμετέχουν Εργατικά Κέντρα, η ΑΔΕΔΥ, δικηγόροι, φοιτητές, κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς και άλλες συλλογικότητες. Είναι ακόμα παρόν και μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, με την παρουσία βουλευτών και πρώην υπουργών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν γραφτεί εκ νέου συνθήματα στις ζαρντινιέρες που βρίσκονται οι φοίνικες, ενώ έχουν ξεριζωθεί και αρκετά φυτά.


Έχουν γίνει προσαγωγές και αναμένεται συγκεκριμένος αριθμός.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τις 10.000 σε αριθμό.

Αυτή την ώρα είναι κλειστή η Πανεπιστημίου και η Σταδίου ενώ εκτός λειτουργίας είναι και το μέτρο στους σταθμούς Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα.

Στα καλέσματα αναφέρεται: "Η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή φέρνοντας νομοσχέδιο για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων. Κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια έστρωσαν το δρόμο για μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.

Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής".

Keywords
Τυχαία Θέματα