Κορονοϊός: Τι είναι κλειστό και τι ανοιχτό στην Ελλάδα

Σε συνθήκες καραντίνας μπαίνει πλέον η χώρα, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού παρουσιάζουν αύξηση και οι πολίτες, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, δεν φαίνεται να συμμορφώνονται με τα ήδη ληφθέντα μέτρα.

Έτσι οι αρμόδιοι έκριναν σκόπιμο να επεκτείνουν τις απαγορεύσεις, σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση για τα ελληνικά δεδομένα. Σύμφωνα, λοιπόν, με την νέα ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου, από το Σάββατο κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, όλα τα καφέ μπαρ και καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός delivery

και take away, οι βιβλιοθήκες, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, τα κέντρα αισθητικής.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ: Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κλείσουν και τα πρακτορεία τυχερών παιγνίων, αφού υπάρχει πλέον και η διαδικτυακή πλατφόρμα, καθώς και πάρκα αναψυχής και θεματικά πάρκα, εκτός από τους ζωολογικούς και βοτανικούς κήπους, όπου θα δοθούν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για σημεία με μεγάλο συνωστισμό.

Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, μασάζ, οίκοι ανοχής και κέντρα τατουάζ κλείνουν επίσης για το ίδιο διάστημα. Κλειστά θα είναι εκπτωτικά χωριά, εμπορικά κέντρα, mall και shops-in-a-shop. Τα μεμονωμένα καταστήματα θα είναι ανοικτά. Παράλληλα, λαμβάνονται ειδικά μέτρα για δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ιδιαίτερα αυτούς με ανοσοκαταστολή.

Μεταξύ άλλων θα προβλέπεται η εργασία back office, δηλαδή να μην εργάζονται σε χώρους που δεν έρχονται σε επαφή με κόσμο. Καρκινοπαθείς και μεταμοσχευμένοι σε συνεννόηση με το γιατρό τους θα μπορούν να πάρουν άδεια ή θα προβλέπεται και η εργασία από το σπίτι.

Ακόμη αναμένεται να τροποποιηθεί και η λειτουργία των ΚΕΠ και θα είναι ανοικτά 7.30 με 15.00 και θα παραμένουν κλειστά Σάββατο. Κλειστά και τα σαλέ των χιονοδρομικών.

Να θυμίσουμε ότι νωρίτερα την Παρασκευή ανακοινώθηκε το κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ενώ από την Πέμπτη είναι σε ισχύ αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, κέντρων διασκέδασης, σινεμά, θεάτρων.

Από την Τετάρτη και για δύο εβδομάδες λουκέτο έχει μπει σε σχολεία, πανεπιστήμια, παιδικούς σταθμούς, παιδότοπους και φροντιστήρια.

Στον αντίποδα, κανονικά θα λειτουργούν φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία (εφόσον δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα) καταστήματα λιανικού εμπορίου και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα