Κορονοϊός: Τα έκτακτα μέτρα που παραμένουν σε ισχύ σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο

Συνεχίζονται τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊο σε Ηλεία, Αχαία και Ζάκυνθο, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, με αφορμή την νέα αύξηση των κρουσμάτων στα 45 συνολικά σε όλη την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, σε περιορισμό θα βρίσκονται για άλλες δύο εβδομάδες οι τρεις «πληττόμενες» περιοχές όπως τις χαρακτήρισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

'Όπως ανακοίνωσε

ο κ. Τσιόδρας, στους νομούς Ηλείας, Αχαϊας και Ζακύνθου παρατείνονται για άλλες δύο εβδομάδες, τα μέτρα που είχαν ληφθεί την περασμένη Τετάρτη.

Τα μέτρα αυτά αφορούσαν το κλείσιμο των σχολείων και την αναστολή λειτουργίας όλων των χώρων που πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, ανέφερε ότι από εδώ και πέρα αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές μέχρι νεωτέρας. Επίσης επεκτείνεται η απαγόρευση για τις οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές από όλη την Ελλάδα προς όλους τους προορισμούς του εξωτερικού και για μετά τις 13 Μαρτίου και μέχρι νεοτέρας.

Συμπληρωματικά, τόνισε ότι όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις που αφορούν ομάδες και συλλόγους των τριών παραπάνω νομών θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΤΑΞΙΔΙΑ. Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι μετά και την εκδήλωση των κρουσμάτων στην ομάδα των εκδρομέων που ταξίδεψαν σε Ισραήλ και Αιγυπτο, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων επικαιροποίησε τις οδηγίες γα το τι θεωρείται ύποπτο κρούσμα. Έτσι πέρα από τη βασική συμπτωματολογία (πυρετός και βήχας) το ταξιδιωτικό ιστορικό που θα λαμβάνεται υπόψη θα αφορά πλέον όλη την Ιταλία, την Κίνα, το ΙΡΑΝ, την Κορέα, τις χώρες της Άπω Ανατολής, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Σχολεία

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο των σχολείων, σημειώνεται πως έχει εξεταστεί ως μέτρο περιορισμού επιδημίας μόνο στην αρχική φάση και με τα μοντέλα της γρίπης, οπότε είναι επιστημονικά αβέβαια η αποτελεσματικότητα του. Άλλωστε, το κοινωνικοοικονομικό κόστος υπολογίζεται ότι θα είναι τεράστιο. Ωστόσο, αν υπάρξει εκτεταμένη διασπορά στην κοινότητα τότε το μέτρο του κλεισίματος θα εξεταστεί σοβαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ηλεία Αχαΐα, Ζάκυνθο,koronoios, ileia achaΐa, zakyntho