Κορονοϊός: Τα αυτοαντισώματα μπορεί να ευθύνονται για τη βαριά νόσηση

Τα υψηλά επίπεδα ενός ανοσοποιητικού συστήματος που παλεύει με τον...εαυτό του μπορεί να οδηγήσουν σε βαριά νόσηση από κορονοϊό και να προκαλέσουν στους ασθενείς μακροχρόνια συμπτώματα, δήλωσαν επιστήμονες.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Yale, όπως αναφέρει ο Guardian, διαπίστωσαν ότι οι ασθενείς με κορονοϊό έχουν μεγάλους αριθμούς παρεκτρεπομένων αντισωμάτων στο αίμα τους που στοχεύουν τα όργανα, τους ιστούς και το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα, αντί να καταπολεμούν τον

ιό που εισβάλλει.

Οι επιστήμονες συνέκριναν τις ανοσολογικές αντιδράσεις σε ασθενείς και σε άτομα που δεν είχαν μολυνθεί και ανακάλυψαν αρκετά παρεκτρεπόμενα αντισώματα στους πρώτους. Αυτά μπλόκαραν τις αντιιικές άμυνες, εξάλειψαν τα βοηθητικά ανοσοκύτταρα και επιτέθηκαν στο σώμα σε πολλαπλά μέτωπα.

Από τον εγκέφαλο, τα αιμοφόρα αγγεία και το συκώτι έως τον συνδετικό ιστό και το γαστρεντερικό σωλήνα.

Περαιτέρω δοκιμές αποκάλυψαν ότι όσο περισσότερα αυτοαντισώματα είχαν στο αίμα τους οι ασθενείς, τόσο χειρότερη ήταν η ασθένειά τους. Οι ασθενείς με Covid-19 είχαν περισσότερα αντισώματα που είχαν ενεργοποιηθεί από τα άτομα με λύκο, μια αυτοάνοση ασθένεια που προκλήθηκε από παρόμοια αντίστροφα αντισώματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: Ποια μαγαζιά ανοίγουν και ποια όχι CLICK AWAY: Βήμα - βήμα η διαδικασία για τα ψώνια - Τα πρόστιμα ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ: Πώς θα λειτουργήσουν τα Χριστούγεννα ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ: Πώς θα λειτουργούν ΑΓΟΡΕΣ: Με ποιο SMS βγαίνουμε για να ψωνίζουμε ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η επιδημία στην Ελλάδα σε αριθμούς ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητα IX, και ταξί Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού

«Οι ασθενείς με Covid-19 παράγουν αυτοαντισώματα που στην πραγματικότητα παρεμβαίνουν στις ανοσολογικές αντιδράσεις κατά του ιού», δήλωσε ο Aaron Ring, ένας ανοσοβιολόγος του Yale και ανώτερος συγγραφέας της μελέτης.

Πολυάριθμα αυτοαντισώματα επιτέθηκαν σε μέρη του σώματος που είναι γνωστό ότι έχουν υποστεί βλάβη σε άτομα με την ασθένεια.

«Σίγουρα πιστεύουμε ότι αυτά τα αυτοαντισώματα είναι επιβλαβή για τους ασθενείς με Covid-19», δήλωσε ο Ring, προσθέτοντας ότι οι επιβλαβείς επιδράσεις μπορεί να συνεχιστούν μετά το πέρας της μόλυνσης, αφήνοντας τους ασθενείς με μακροχρόνια ιατρικά προβλήματα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα