Κορονοϊός: Στους 125 οι νεκροί - Κατέληξαν ακόμη δύο άνδρες

Δύο ακόμη νεκροί από κορονοϊό καταγράφονται στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν άνδρα 63 ετών που κατέληξε στη ΜΕΘ του Λατσείου (Θριάσιο) ο οποίος εμφάνισε επιπλοκές κατά τη νοσηλεία του και κατέληξε, ενώ νωρίτερα κατέληξε και άνδρας 90 εών στο Σωτηρία

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα καταγράφηκε ένας 88χρονος ο οποίος νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη

και ένας 76ρονος με υποκείμενο νόσημα στον Ερυθρό Σταυρό.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν καταλήξει φτάνει τους 125

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε χθες το απόγευμα της Τετάρτης μόλις 7 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Επίσης το προηγούμενο 24ωρο δεν είχαμε κανέναν καταγεγραμμένο θάνατο.

Από τα συνολικά κρούσματα τα 573 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1124 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης 55 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι 51 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουμε 121 θανάτους. Οι 32 (26,4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 91% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 56944 κλινικά δείγματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα