Κορονοϊός: Στους 120 οι οι νεκροί στην Ελλάδα - Κατέληξε ηλικιωμένη 101 ετών

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη χώρα, καθώς πριν λίγο έγινε γνωστό ότι μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία είχε προσβληθεί από τον ιό στη δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων Ευ Ζην στη Νέα Μάκρη κατέληξε. Η γυναίκα νοσηλεύονταν σε κλινική του νοσοκομείου Σωτηρία και αποτελεί το μεγαλύτερο ηλικιακά θύμα του ιού, που ανεβάζει το σύνολο των νεκρών στην Ελλάδα στους 120.

Σημειώνεται ότι επίσης σήμερα το πρωί κατέληξε και νεότερος συμπολίτης μας. Πρόκειται για έναν 35χρονο που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος νέος άντρας εισήχθηκε στον νοσοκομείο στις 15 Απριλίου και μετά από 2 μέρες ανέβασε υψηλό πυρετό και διασωληνώθηκε.

Επίσης το πρωί κατέληξε στον Ευαγγελισμό και ένας 75χρονος με υποκείμενο καρδιακό νόσημα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα είναι πλέον 119.

Να επισημάνουμε ότι όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, τη Δευτέρα του Πάσχα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2245, εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες.

Από τα κρούσματα, 570 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 950 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 61 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 84% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Να σημειωθεί ότι 44 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Επίσης η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 95%είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 54.344 κλινικά δείγματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.



Keywords
Τυχαία Θέματα