Κορονοϊός: Πώς η Ταϊβάν πέτυχε μηδενικά κρούσματα για 200 συνεχόμενες ημέρες

Η Ταϊβάν έχει φτάσει τις 200 ημέρες χωρίς εγχώρια κρούσματα Covid-19, υπογραμμίζοντας την επιτυχία της να διατηρεί τον ιό υπό έλεγχο, ενώ αντίθετα οι περιπτώσεις αυξάνονται στα περισσότερα μέρη του κόσμου.

Το Κέντρο Ελέγχου Νόσων της χώρας, την τελευταία φορά που ανέφερε κρούσμα κορονοϊού στην χώρα ήταν 12 Απριλίου. Οι αξιωματούχοι της χώρας ευχαρίστησαν το κοινό για το ρόλο τους στην επίτευξη του στόχου -ορόσημου, προτρέποντας τους ανθρώπους να συνεχίσουν να φορούν μάσκες και να πλένουν συχνά τα χέρια τους.

Η Ταϊβάν κατέγραψε

553 κρούσματα κορονοϊού και μόλις επτά θανάτους από την έναρξη της πανδημίας. Ενώ έχει σταματήσει η εγχώρια μετάδοση, συνεχίζει να καταγράφει νέες περιπτώσεις σε άτομα που φτάνουν από το εξωτερικό.

Η χώρα έχει επαινεθεί για την επιτυχή ανταπόκρισή της στην πανδημία, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τους στενούς επιχειρηματικούς και τουριστικούς δεσμούς της με την Κίνα, όπου ο ιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του περασμένου έτους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν αναφερθεί περισσότερες από 44 εκατομμύρια περιπτώσεις και 1,1 εκατομμύρια θάνατοι.

Παραμένουν ερωτήματα σχετικά με το αν η Ταϊβάν είναι πραγματικά απαλλαγμένη από τον κορονοϊό. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε αναφορές ατόμων που εμφανίστηκαν θετικά στον ιό μετά την έξοδο από τη χώρα.

Η επιτυχία της Ταϊβάν, σύμφωνα με τον Guardian, αποδίδεται εν μέρει στην ταχεία ανταπόκρισή της. Η χώρα ήλεγχε ήδη επιβάτες σε πτήσεις από τη Γουχάν, την κινεζική πόλη όπου ξεκίνησε η πανδημία, ήδη από τις 31 Δεκεμβρίου του 2019 για συμπτώματα πυρετού και πνευμονίας, σύμφωνα με ερευνητές που γράφουν στο ιατρικό περιοδικό JAMA.

Στις 20 Ιανουαρίου, η κυβέρνηση ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του Κέντρου Διοίκησης της Επιδημίας για να συντονίσει την ανταπόκριση της χώρας.

Επίσης, επικοινώνησε αποτελεσματικά στους πολίτες την σπουδαιότητα της χρήσης μάσκας, ενώ προσπαθούσε να αποτρέψει τον πανικό της αγοράς και την εκτίναξη των τιμών, διατιμώντας τις.

Η χώρα έκλεισε γρήγορα στα σύνορά της, αναστέλλοντας πτήσεις από τη Γουχάν στις 23 Ιανουαρίου και απαγορεύοντας την είσοδο Κινέζων υπηκόων που κατοικούσαν στην πόλη. Στην Ταϊβάν ισχύει μεταξύ άλλων καραντίνα 14 ημερών για όλες ανεξαιρέτως τις αφίξεις.

Επαγγελματίες με τεχνική εμπειρογνωμοσύνη καθοδήγησαν την επικοινωνιακή εκστρατεία που θα ενημέρωνε αποτελεσματικά το κοινό για την Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αντιπροέδρου Chen Chien-jen, ο οποίος είναι επιδημιολόγος, δίνοντας ομόφωνα μηνύματα σύγκλισης και όχι αντιπαράθεσης του πολιτικού κόσμου.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Πώς, Ταϊβάν, 200,koronoios, pos, taivan, 200