Κορονοϊός: Ποια τα κρίσιμα κριτήρια για τη χαλάρωση των μέτρων
Η ανακοίνωση μηδενικών νέων κρουσμάτων κορονοϊού για κάποιες συνεχόμενες μέρες, αποτελεί ένα μακρινό σενάριο και η αναμονή μιας τέτοιας εξέλιξης θα επέβαλλε για μήνες τα αυστηρά μέτρα. Η Κυβέρνηση εξετάζει τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων η οποία θα προχωρήσει με βάση 4 σημαντικές παραμέτρους.
Ειδικότερα όπως επεσήμανε χθες ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Σωτήσης Τσιόδρας, δεν περιμένεις να δεις μηδέν κρούσματα για να χαλαρώσεις τα μέτρα. Αυτό για το οποίο κάνει περισσότερο λόγο όλος ο κόσμος αυτή τη στιγμή, είναι η μεταδοτικότητα.
Πρώτο λοιπόν κριτήριο είναι η μεταδοτικότητα για
Η δεύτερη παράμετρος είναι η αντοχή του συστήματος υγείας, η οποία υπάρχει και έγιναν και ακόμα περισσότερες ενέργειες και ενδυναμώθηκε ακόμα περισσότερο.
Το τρίτο, είναι το να ελέγχεις εστίες αναζωπύρωσης του ιού ακόμα καλύτερα. Και όσο λιγότερα κρούσματα έχεις, όσο πλησιάζεις αυτούς τους μικρούς αριθμούς, τόσο καλύτερα μπορεί να ελέγξεις τέτοιες εστίες αναζωπύρωσης του ιού.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.Το τέταρτο είναι φυσικά η ανοσία, για το οποίο ακόμα δεν μπορούμε να πούμε, και κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να πει. «Όλοι λένε ότι υποκαταγράφουμε τον ιό αρκετές κλίμακες, αλλά κανείς δεν έχει δεδομένα. Και αυτά τα δεδομένα μπορεί να διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Και είναι τεράστια η ετερογένεια της νόσου, αυτή τη στιγμή, σε όλη την Ευρώπη. Θα το έχετε δει, θα το έχετε παρακολουθήσει» σημειώνει εδώ ο κ. Τσιόδρας.
Τονίζει ακόμη ότι εμείς έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα από άλλες χώρες. Αυτό μάλλον σημαίνει λιγότερη ανοσία. Εξαρτάται από το επίπεδο διασποράς στον πληθυσμό, εξαρτάται από τις ασυμπτωματικές μορφές, όπως ακούγεται και γράφεται από όλους.
«Θεωρώ ότι θα ξέρουμε περισσότερα για αυτό τις επόμενες εβδομάδες, ίσως μέχρι το τέλος Μαΐου να έχουμε μία καλύτερη εικόνα».
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε οδηγίες και ειδικό πλάνο επανόδου μιας χώρας από αυτά τα μέτρα. "Αλλά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι μια δυναμική κατάσταση. Αν δεις και ξεφεύγει η κατάσταση, επανέρχεσαι σε μέτρα. Και αυτό θα δούμε να γίνεται με αυτό τον ιό, μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο. Ότι ανάλογα με την αντοχή του συστήματος υγείας το οποίο μπορεί να είναι στο 30% αυτή τη στιγμή, αν δεις ότι γρήγορα αυτό διπλασιάζεται, λες «πρέπει να τραβήξω τα λουριά» για να μπορέσω να συγκρατήσω αυτή την κατάσταση, η οποία θα μου διαλύσει το σύστημα υγείας μου, θα με οδηγήσει σε πολλούς θανάτους, τραγικούς θανάτους, σε πολλούς ανθρώπους που νοσούν» αναφέρει ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Καιρός: Το σπάνιο φαινόμενο της Μεγάλης Τετάρτης και η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου (vid)
- Ανατροπές στην κατοικία: Έρχονται μειώσεις ενοικίων, δείτε σε ποιές περιοχές [πίνακες]
- Δρ. Ιωαννιδης: «Η πιθανότητα να πεθάνουμε από κορωνοϊό είναι απελπιστικά μικρή»-ΒΙΝΤΕΟ
- Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε μια έγκυος από τον σύζυγό της
- Γιατί ο Πούτιν είναι «άφαντος» ενώ ο κοροναϊός εξαπλώνεται;
- Ελένη Μενεγάκη: Αντέχεις να δεις πού περνά την καραντίνα η παρουσιάστρια; - Δες τις φωτογραφίες
- Εύσημα του διεθνούς Τύπου: Η «έξυπνη» Ελλάδα που κερδίζει τη μάχη
- Μέτρηση Οξυγόνου στο αίμα (SpO2) διαθέσιμη από σήμερα στο HONOR MagicWatch 2!
- Τα λυχναράκια θα μείνουν σβηστά
- Οι κινέζικες Αρχές «έθαψαν» τις μελέτες ντόπιων πανεπιστημίων για τον φονικό ιό!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις News 24|7
- Κορονοϊός: Ο Τραμπ αναστέλλει τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ
- Υπουργείο Εργασίας: Εγκρίθηκε το κονδύλι για την πληρωμή των 800 ευρώ
- MasterChef: Ποια ομάδα κέρδισε και ποιος πήρε την ασυλία
- ΗΠΑ: Ο στρατός πιστεύει ότι ο κορονοϊός πιθανώς προέκυψε φυσικά
- Κορονοϊός: 99χρονος βετεράνος του Β' ΠΠ θεραπεύτηκε στη Βραζιλία
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Απριλίου - Μεγάλη Τετάρτη
- Ρωσία: Έκκληση να απαγορευθούν οι πωλήσεις νυχτερίδων
- Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πάνω από 3,3 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Μ. Τρίτης
- Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Μεσσηνία και Ευρυτανία
- G7: Συνεδρίαση την Μεγάλη Πέμπτη για τον κορονοϊό

- Τελευταία Νέα News 24|7
- Κορονοϊός: Ποια τα κρίσιμα κριτήρια για τη χαλάρωση των μέτρων
- Κορονοϊός-Ζιμπάμπουε: Η δικαιοσύνη απαιτεί η κυβέρνηση να προμηθεύσει εξοπλισμό σε γιατρούς και νοσηλευτές
- Κορονοϊός: Ο Τραμπ αναστέλλει τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ
- Κορονοϊός: 99χρονος βετεράνος του Β' ΠΠ θεραπεύτηκε στη Βραζιλία
- Υπουργείο Εργασίας: Εγκρίθηκε το κονδύλι για την πληρωμή των 800 ευρώ
- Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πάνω από 3,3 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Μ. Τρίτης
- ΗΠΑ: Ο στρατός πιστεύει ότι ο κορονοϊός πιθανώς προέκυψε φυσικά
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 15 Απριλίου - Μεγάλη Τετάρτη
- Μεγάλη Τετάρτη: Η τελετή του Νιπτήρα και η αμαρτωλή που μετανόησε
- MasterChef: Ποια ομάδα κέρδισε και ποιος πήρε την ασυλία
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο καιρός για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 14 Απριλίου 2020
- Ο καιρός σήμερα
- Μεγάλη Τετάρτη: Τι γιορτάζουμε – Τι συμβολίζει
- Μεγάλη Τετάρτη: Το Ιερό Ευχέλαιο και η Τελετή του Νιπτήρος
- Τουρκία: Παράταση κατά ένα μήνα της στρατιωτικής θητείας ζητά ο Ακάρ
- Hellenic Chamber of Hotels presents relief proposals for after the pandemic
- Κορωνοϊός - Παναμάς: Ένας νεκρός και 102 νέα κρούσματα
- Ανατροπές στην κατοικία: Έρχονται μειώσεις ενοικίων, δείτε σε ποιές περιοχές [πίνακες]
- Κορωνοϊός: Αρχίζουν οι πληρωμές των 800 ευρώ σε πάνω από 800.000 εργαζομένους
- Στην κόψη του… κοροναϊού ο Ερντογάν – Χάνεται αν χάσει το στοίχημα της πανδημίας