Κορονοϊός: Μέτρα και στην Αίγυπτο - Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια

Κλείνουν από την Κυριακή 15 Μαρτίου και για δύο εβδομάδες, μέχρι τις 29 Μαρτίου, όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Αιγύπτου, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Την απόφαση πήρε ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας Μουστάφα Μαντμπούλι.

Η απόφαση είναι μέρος του «συνολικού σχεδίου της χώρας να αντιμετωπίσει τυχόν επιπτώσεις του νέου κοροναϊού», ανέφερε ο εκπρόσωπος

της Αιγυπτιακής Προεδρίας Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι σε σημερινή του δήλωση.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Αλ Σίσι αποφάσισε τη χορήγηση ποσού 100 δισ. αιγυπτιακών λιρών (περίπου 5 δισ. ευρώ) για τη χρηματοδότηση του συνολικού σχεδίου και των προληπτικών μέτρων για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.

Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αίγυπτο ανέρχονται στα 93.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ: Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα