Κορονοϊός: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο στη δομή Μαλακάσας

Σε συνέχεια του επιχειρησιακού πλάνου των Υπουργείων Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Μεταναστών Μαλακάσας για την ιχνηλάτηση των επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στην εν λόγω δομή.

Στο πλαίσιο αυτό ελέγχθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του προγράμματος PHILOS του ΕΟΔΥ,

του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής καθώς και του Ελληνικού Στρατού. Εδόθησαν οδηγίες στο προσωπικό και στους φιλοξενούμενους, έγινε διανομή υγειονομικού υλικού και οι στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος αφού εξετάσθηκαν ετέθησαν σε υγειονομική απομόνωση.

Ελέγχθηκαν συνολικά 100 άτομα και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δομή τέθηκε σε καραντίνα με απόφαση του Υπουργείου, μετά από τον εντοπισμό θετικού κρούσματος κορονοϊού.

Πρόκειται για έναν 53χρονο Αφγανό που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας ενώ ήδη ελέγχονται τα υπόλοιπα 5 μέλη της οικογένειας αλλά και οι υπόλοιποι φιλοξενούμενοι μετανάστες και το προσωπικό της δομής.

Ο χώρος σφραγίστηκε και ενισχύθηκε και η περίφραξη αν και στην συγκεκριμένη δομή που διαβούν περίπου 1.780 μετανάστες στην συντριπτική τους πλειονότητα Αφγανοί, δεν έχουν σημειωθεί επεισόδια. Μάλιστα, η συγκεκριμένη οικογένεια δεν έβγαινε έξω οπότε το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει και κίνδυνος διασποράς εκτός δομής.

Keywords
Τυχαία Θέματα