Κορονοϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα σε Βοσνία και Σλοβενία

Τα δύο πρώτα κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν σήμερα, Πέμπτη στην Βοσνία, οι αρχές της οποίας διευκρίνισαν ότι πρόκειται για έναν άνδρα που είχε εργαστεί στην Ιταλία και για το παιδί του.

"Καταγράψαμε το πρώτο κρούσμα στην Σερβική Δημοκρατία", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο περιφερειακός υπουργός Υγείας Άλεν Σέρανιτς.

Ο ασθενής έχει τεθεί σε απομόνωση σε νοσοκομείο της Μπάνια Λούκα. "Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και αισθάνεται καλά", πρόσθεσε.

Αφού επιβεβαιώθηκε ότι προσβλήθηκε από τον νέο

κορονοϊό, οι αρχές υπέβαλαν σε εξετάσεις τα μέλη της οικογένειάς του. "Ένα παιδί της οικογένειας εξετάστηκε και βγήκε θετικό στον κορονοϊό και είναι το δεύτερο κρούσμα", διευκρίνισε ο υπουργός.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΤΑΞΙΔΙΑ. Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού ανακοίνωσε και η Σλοβενία. Πρόκειται για άνδρα, που βρέθηκε στη χώρα από το Μαρόκο μέσω της Ιταλίας.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης εξειδικευμένου νοσοκομείου της Λιουμπλιάνα και το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (NIJZ) προχωρά στον εντοπισμό των ατόμων που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν ήδη από τον ασθενή πληροφορίες για τις περιοχές που επισκέφθηκε τις τελευταίες ημέρες και θα εντοπίσουν τα πλησιέστερα σε αυτόν άτομα, για να λάβουν δείγματα, σύμφωνα με όσα ορίζει το πρωτόκολλο για την αποτροπή της εξάπλωσης της νόσου.

Keywords
Τυχαία Θέματα