Κορονοϊός: Ένας στους τρεις Αμερικανούς ίσως αρνηθεί να κάνει το εμβόλιο

Για πολλούς λόγους, η επιτυχία μιας εκστρατείας εμβολιασμού δεν είναι εγγυημένη. Το εμβόλιο πρέπει να είναι αποτελεσματικό και πρέπει να υπάρχει σε αρκετά μεγάλες διαθέσιμες ποσότητες, ώστε να σταματήσει η διασπορά.

Μια άλλη πρόκληση ίσως αγνοήθηκε: "Τι γίνεται αν λάβουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο και οι άνθρωποι επιλέξουν να μην το πάρουν;" λέει ο Matt Motta, πολιτικός επιστήμονας στο κρατικό πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, σύμφωνα με πληροφορίες του Vox.

Η έρευνα της Motta σχετικά με ένα υποθετικό εμβόλιο Covid-19, καθώς

και δημοσκοπήσεις από την Gallup (και άλλους) αυτό το καλοκαίρι, αποκαλύπτει ότι μεταξύ του ενός 1/4 και του 1/3 του αμερικανικού κοινού δηλώνει ότι δεν θα ήταν πρόθυμοι να εμβολιαστούν κατά του Covid-19.

Ο δισταγμός που εμφανίζεται σε αυτές τις δημοσκοπήσεις δεν αφορά έναν σκεπτικισμό κατά όλων των εμβολίων. Αντίθετα, είναι σκεπτικισμός για το συγκεκριμένο πιθανό εμβόλιο που δημιουργήθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Συνολικά, το 83% των Αμερικανών συμφωνούν ότι εάν ένα εμβόλιο εγκριθεί πολύ γρήγορα, θα ανησυχούσαν για την ασφάλειά του.

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για την αποτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας στις ΗΠΑ. Αποτυχία διεξαγωγής επαρκών διαγνωστικών τεστ, αποτυχία στην ιχνηλάτη επαφών, όπως και στο να ανοίξουν ξανά τις κοινότητες τους με ασφάλεια μετά την καραντίνα.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα χρόνος για να πειστούν οι Αμερικάνοι πολίτες να κάνουν ένα εμβόλιο που θα σώσει πολλές ζωές. Απαιτείται, όμως, η ανάπτυξη ενός ασφαλούς εγκεκριμένου εμβολίου, χωρίς την επέμβαση της πολιτικής βιασύνης των Αμερικανικών εκλογών.

Απαιτείται επίσης, η διεξαγωγή μιας τεράστιας ερευνητικής προσπάθειας από την μεριά της κοινωνικής επιστήμης για την καλύτερη κατανόηση των ανησυχιών των ανθρώπων σχετικά με το εμβόλιο και στη συνέχεια βοήθεια για την μετακίνησή τους προς την αποδοχή της επιστήμης.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα