Κορονοϊός: Ένας ακόμη νεκρός από την Καστοριά

Ένας ακόμη θάνατος από κορονοϊό έγινε γνωστός πριν λίγο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που κατέληξαν από την επιδημία στους 87. Πρόκειται για έναν 79χρονο από την Καστοριά, η οποία αποτελεί και την περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο από την εξάπλωση του ιού στη χώρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι απόψε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας απόψε 8/4 ανακοίνωσε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα

να φτάνει τους 86.

Επίσης ανακοίνωσε και 71 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 1955.

Αυτή τη στιγμή από το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται, οι 79 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Το 20% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σχετικά με τους θανάτους, οι 23 αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη και το 86% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα