Κορονοϊός: Δωρεά στο NHS ο αναπνευστήρας του Στίβεν Χόκινγκ

Την ώρα που η ανθρωπότητα δίνει μία μεγάλη μάχη απέναντι σε έναν πολύ επικίνδυνο και αόρατο εχθρό που απειλεί την παγκόσμια υγεία, κάθε βοήθεια, μικρή ή μεγάλη, είναι αναγκαία και ζωτικής σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ, του σπουδαίου Βρετανού θεωρητικού φυσικού και κοσμολόγου που έφυγε από τη ζωή τον Μάρτιο του 2018 από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, προχώρησε σε μία αξιέπαινη κίνηση.

Αυτή ήταν να χαρίσει τον αναπνευστήρα οξυγόνου που είχε ο Χόκινγκ όταν ήταν στη ζωή στο νοσοκομείο ' Royal

Papworth" του Κέμπριτζ, ως ένα δώρο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας που δοκιμάζεται απέναντι στην πανδημία του νέου κορονοϊού.

"Αφότου πέθανε, επιστρέψαμε όλο τον ιατρικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε και άνηκε στο NHS αλλά υπήρχαν και μερικά αντικείμενα που είχε αγοράσει ο ίδιος.

Τώρα τα μεταβιβάζουμε στο NHS με την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν την κατάσταση", δήλωσε στο πρακτορείο "Association Press" η κόρη του, Λούσι Χόκινγκ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, αυτή τη στιγμή το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Βρετανία διαθέτει 10.000 αναπνευστήρες οξυγόνου, με τις ανάγκες την τρέχουσα περίοδο -σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας της χώρας Ματ Χάνσοκ- να είναι για 18.000 αναπνευστήρες.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα