Κορονοϊός: Αύξηση των κρουσμάτων και στο βάθος τέταρτη δόση - Ποιους αφορά και πότε θα την κάνουν

Αυξημένη διασπορά στην κοινότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, με τον μέσο όρο της περασμένης εβδομάδας, αλλά και τον απολογισμό της Τρίτης να επιβεβαιώνουν την επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα μας.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 26.536 κρούσματα, διατηρώντας τον ημερήσιο αριθμό σε υψηλά επίπεδα. Οι επιστήμονες παρακολουθούν στενά το φαινόμενο νέας έξαρσης της πανδημίας, η οποία δείχνει να θέτει τη βάση για την εκδήλωση ενός νέου κύματος, με τους σκληρούς δείκτες όμως να δείχνουν για την ώρα σταθεροποίηση.

Η τρέχουσα πορεία της επιδημίας φαίνεται να αποδίδεται ξεκάθαρα στην κινητικότητα την περίοδο της Καθαρής Δευτέρας αλλά και στην κατάργηση της χρήσης μάσκας όπως αναφέραμε.

Μην ξεχνάμε ακόμη ότι παρά την εμβολιαστική κάλυψη, η Μετάλλαξη Όμικρον δεν εμποδίζεται στη διασπορά της από τα εμβόλια, ειδικά δε η Μετάλλαξη Όμικρον 2, η οποία τείνει να επικρατήσει.

Τέταρτη δόση: Πότε και ποιοι θα την κάνουν

Την αυξημένη διασπορά παραδέχτηκε σε δηλώσεις του την Τρίτη και ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Στέλιος Λουκίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, δίνοντας και ορισμένες εκτιμήσεις για την έκβασή της.

"Ήταν κάτι το οποίο αναμέναμε λόγω της χαλάρωσης που παρατηρείται, καθώς προϋπήρξαν και κάποιες μεγαλύτερες διακοπές, ενώ έχει σταματήσει και η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους" σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ωστόσο, ο κ. Λουκίδης σημείωσε ότι ο ρυθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία δεν έχει αυξηθεί, κάτι ενθαρρυντικό, αφού όπως είπε από αυτόν εξαρτώνται και σκληρότεροι δείκτες, όπως η εισαγωγή στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Οι νοσηλευόμενοί μας είναι οι περισσότεροι σε ηλικίες άνω των 80 με πάρα πολλά προβλήματα και δεν ξέρω τελικά αν καταλήγουν από τον κορονοϊό ή με τον κορονοϊό» πρόσθεσε ακόμα.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρθηκε και στη νέα στρατηγική που θα χαραχθεί, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο και η οποία θα περιλαμβάνει τρεις άξονες, όπως είπε, δίνοντας έτσι και μία πρώτη εικόνα για την τέταρτη δόση του εμβολίου.

"Η αναμνηστική δόση του εμβολίου κοντά στον Οκτώβριο, η εφαρμογή της πρόληψης εξέλιξης της μόλυνσης στους ευάλωτους μέσω των αντιικών χαπιών, και η εφαρμογή μονοκλωνικών σε ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους, με σημαντική μείωση της άμυνας".

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Αύξηση, Ποιους,koronoios, afxisi, poious