Κορονοϊός: "Kόκκινη" η Αττική και στον χάρτη του ECDC

Στο κόκκινο βρίσκεται πλέον η Αττική και στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), όπου αποτυπώνεται η επιδημιολογική εικόνα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό σημαίνει ότι η Αττική έχει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, πάνω από 150 ανά 100.000 πληθυσμού και το ποσοστό θετικότητας είναι πάνω από 4%.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης στην Αττική εντοπίστηκαν 676 κρούσματα, ενώ από το πρωί είναι σε ισχύ

νέα μέτρα αυστηρότερου lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Στο χάρτη του ECDC που δημοσιεύεται κάθε Πέμπτη, η Ελλάδα συνεχίζει να έχει περιοχές με πράσινο χρώμα, κάτι που σημαίνει ότι τα κρούσματα είναι κάτω από 25 ανά 100.000 πληθυσμού και το ποσοστό θετικότητας κάτω από 4%.

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», δηλαδή κάτω από 4%, με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης να βρίσκονται στο «κίτρινο».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν από περίπου 10 ημέρες ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρης Τσιόδρας είχε αναφέρει σχετικά με τους συγκεκριμένους χάρτες: "Εμένα αυτός ο χάρτης δε μου λέει τίποτα. Έχει φτιαχτεί για λόγους ταξιδιωτικούς, για να μπορεί να επιτρέπεται το ταξίδι. Μακάρι να έχουμε περισσότερα τεστ και μικρότερη θετικότητα". Επί της ουσίας ο καθηγητής σημείωσε το ότι η χώρα είναι σε καλύτερη κατάσταση από άλλες, δε σημαίνει ότι δεν υποβόσκει ο κίνδυνος της έξαρσης της επιδημίας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ LOCKDOWN: Τα νέα μέτρα για την Αττική ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Πού στέλνω SMS και οι κωδικοί ΕΜΒΟΛΙΑ: Πώς κλείνω ραντεβού ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Τα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα ΜΑΣΚΕΣ: Πώς πρέπει να τις φοράμε ΕΜΒΟΛΙΑ: Τα δεδομένα Εμβολιασμών στην Ελλάδα Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα