Κορονοϊός - Βρετανία: Σε μερικούς μήνες τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών

Μερικούς μήνες φαίνεται ότι απέχουν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για πιθανά φάρμακα που θα μπορούσαν να θεραπεύσουν τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο αναπληρωτής αρχίατρος της Μεγάλης Βρετανίας, Τζόναθαν Βαν-Ταμ.

Ο Βαν-Ταμ είπε ότι η Βρετανία θέλει να προχωρήσει σε νέα φάρμακα στον επόμενο γύρο των κλινικών δοκιμών, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων που έχουν παρασκευαστεί για άλλες ασθένειες αλλά

ίσως "μπορούν να παίξουν κάποιον ρόλο". Ξέρω ότι θα τεθεί η ερώτηση για το πότε θα έχουμε κάποια αποτελέσματα από αυτές τις κλινικές μελέτες και η ευθεία απάντησή μου προς εσάς είναι: Δεν ξέρω. Πιστεύω, σε μερικούς μήνες", είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ από την πλευρά του τόνισε ότι μέχρι να βρεθούν αποτελεσματικές θεραπείες για τον Covid-19, η μόνη προστασία για τους ανθρώπους είναι να μείνουν στο σπίτι. Υπενθύμισε δε, ότι μέχρι στιγμής οι κλινικές μελέτες επικεντρώνονται σε προϋπάρχοντα αντιικά και στεροειδή: "Χρειαζόμαστε περισσότερους ασθενείς να συμμετάσχουν εθελοντικά στις δοκιμές επειδή όσο μεγαλύτερες είναι οι δοκιμές, τόσο καλύτερα θα είναι τα δεδομένα και τόσο γρηγορότερα θα βρούμε θεραπείες".

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.


Keywords
Τυχαία Θέματα