Κορονοϊός - Ιταλία: Η αστυνομία θα πηγαίνει τη σύνταξη στους ηλικιωμένους

Στην εποχή του κορονοϊού αν υπάρχει μία κατηγορία πολιτών που υποφέρει και ταλαιπωρείται περισσότερο από κάθε άλλη, είναι οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας.

Τόσο επειδή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κινδυνεύουν περισσότερο να προσβληθούν από τον ιό τόσο επειδή η καθημερινότητά τους αλλάζει σε μεγάλο βαθμό και αυτό τους δυσκολεύει τη ζωή.

Ωστόσο, η ιταλική κυβέρνηση φρόντισε για τους πολίτες της χώρας άνω των 75 ετών ώστε να έχουν ένα μπελά λιγότερο, αυτόν που αφορά τον τρόπο είσπραξης της σύνταξής τους.

Μετά από τη συμφωνία που έγινε μεταξύ των ταχυδρομείων και της αστυνομίας,

οι σχεδόν 23.000 συνταξιούχοι που είναι 75 ετών ή και μεγαλύτεροι δεν θα χρειάζεται πλέον να προσέρχονται στα ταχυδρομεία για να παίρνουν τη σύνταξή τους.

Και αυτό γιατί είναι επιφορτισμένοι από εδώ και πέρα -και για όσο διάστημα κρατήσουν τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού- οι καραμπινιέρι, με τους ηλικιωμένους να έχουν τη δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν να τους έρχονται τα χρήματα της σύνταξης σπίτι τους.

Η κυβέρνηση στη γειτονική χώρα ανακοίνωσε μάλιστα πως ο συνταξιούχοι θα μπορούν να καλούν στο 800.556670 για να συννενοηθούν με άνθρωπο από τα ιταλικά ταχυδρομεία ή να καλέσουν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για τη νέα υπηρεσία, της παράδοσης χρημάτων σπίτι τους.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΡΟΥΣΜΑ: Ποια είναι τα κριτήρια για έλεγχο κορονοϊού ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ: Πότε κάνω τεστ για κορονοϊό, πού και πόσο κοστίζει. ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΕΠΩΑΣΗ: Πότε εμφανίζονται τα συμπτώματα του κορονοϊού. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Πού στέλνω SMS για μετακίνηση, τις μέρες της καραντίνας, λόγω κορονοϊού ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑ: Πού τηλεφωνώ για τον κορονοϊό; Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός - Ιταλία,koronoios - italia