Κορονοϊός - Ιράκ: Ο ΟΗΕ παρέχει βοήθεια σε 110.000 οικογένειες προσφύγων

Η Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ πρόκειται να δώσει χρηματικές δωρεές σε 110.000 οικογένειες στο Ιράκ για να βοηθήσει στην αγορά βασικών ειδών υγιεινής που θα επιβραδύνει τη διάδοση του Covid-19 μεταξύ των κοινοτήτων των προσφύγων.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες λέει ότι η βοήθεια θα μπορούσε να φτάσει έως και σε 550.000 ανθρώπους σε όλη τη χώρα. Στο Ιράκ εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν εκτοπισμένοι μετά από 17 χρόνια πολέμου,

εξέγερσης και εκτεταμένης κρατικής καταστολής. Οι πρώτες δόσεις της βοήθειας από τον ΟΗΕ πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη.

"Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, πρέπει να υποστηρίξουμε εκείνους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους", δήλωσε η Philippa Candler, αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο Ιράκ.

"Όπως όλοι μας, έτσι και οι πρόσφυγες ανησυχούν για τις οικογένειές τους, αλλά δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα για να προστατευθούν.Τα χρήματα θα τους βοηθήσουν να αγοράσουν βασικά είδη υγιεινής, κάτι που είναι απαραίτητο προληπτικό μέτρο".

Η απειλή που θέτει ο ιός εάν "εισέλθει" στους πρόσφυγες της περιοχής θεωρείται σοβαρό ζήτημα για τη δημόσια υγεία και θα μπορούσε μάλιστα να επηρεάσει άμεσα και τον δυτικό κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα