Κοροναϊός: Δεύτερο νοσοκομείο σε χρόνο ρεκόρ στη Γουχάν - Μέσα στην εβδομάδα οι πρώτοι ασθενείς

Σπάνε κάθε ρεκόρ οι Κινέζοι στην κατασκευή νοσοκομείων για να καλύψουν τις ανάγκες που προέκυψαν με τον νέο κοροναϊό.

Μέσα στην εβδομάδα θα είναι έτοιμο και δεύτερο νοσοκομείο στη Γουχάν, με 1.600 κλίνες, δηλαδή 300 περισσότερες από αυτό που προβλεπόταν αρχικά.

Στο μεταξύ, 50 ασθενείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο 1.000 κλινών που χτίστηκε στην πολη μέσα σε 10 μέρες. Πρόκειται για ασθενείς που νοσηλέυονταν σε άλλα νοσοκομεία οπου επικρατεί το αδιαχώρητο.

Από τις 24 Ιανουαρίου, η Κίνα έβαλε στοίχημα την ανέγερση αυτού του νοσοκομείου σε πολύ σύντομο χρονικό

διάστημα, με κάμερες να καλύπτουν σχεδόν συνέχεια την εργασία χιλιάδων εργατών με γερανούς και εκσκαφείς στο εργοτάξιο.

Το νοσοκομείο αυτό, το οποίο τέθηκε υπό τον έλεγχο του στρατού, ονομάστηκε "Χουοσεσάν" και είναι ένα από τα δύο νοσοκομεία που φτιάχνονται στην πόλη για να αμβλύνουν την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της πόλης αυτής των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλη συρροή ασθενών.

Ομάδα 50 ασθενών μεταφέρθηκε σήμερα στις νέες εγκαταστάσεις των 34.000 τμ, που είναι ανάλογα εξοπλισμένες και διαθέτουν δίκτυο 5G, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Βίντεο του κινεζικού τηλεοπτικού δικτύου CCTV δείχνει τους ασθενείς να κατεβαίνουν από τα ασθενοφόρα και να κάθονται σε καροτσάκια ή να μεταφέρονται σε φορεία με τη βοήθεια ιατρικού προσωπικού που φοράει μπλε προστατευτικές στολές.

Το πρόσφατο αυτό ξέσπασμα ιογενούς πνευμονίας, που αποδείχθηκε πιο θανατηφόρο στην ηπειρωτική Κίνα από το SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο), έχει ήδη προκαλέσει 425 θανάτους στην χώρα, τους περισσότερους από τους οποίους στην επαρχία Χουμπέι, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ουχάν.

Η ανέγερση του νέου νοσοκομείου κατέστη δυνατή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα χάρη σε έναν στρατό από εργάτες που δούλευαν νυχθημερόν.

Αφού ίσιωσαν το έδαφος, έρριξαν θεμέλια από τσιμέντο, πέρασαν τις υδραυλικές σωληνώσεις και τις ηλεκτρικές καλωδιώσεις, εγκατέστησαν χάρη σε προκατασκευασμένα υλικά περισσότερα από 400 δωμάτια, εξοπλισμένα με ιατρικά μηχανήματα και τουαλέτες.

Το όνομα Χουοσεσάν σημαίνει "όρος του Θεού της Φωτιάς", ένας χαρακτήρας της ταοϊκής μυθολογίας που μπορεί να διώχνει τους ιούς και τις λοιμώξεις χτυπώντας το σώμα χάρη στην θερμότητα που απελευθερώνει.

Το νοσοκομείο τέθηκε την Κυριακή υπό την διοίκηση του στρατού. Εκεί εργάζεται μια στρατιωτική ιατρική ομάδα 1.400 ανθρώπων, ορισμένοι από τους οποίους μετείχαν στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του SARS και του Έμπολα.

Keywords
Τυχαία Θέματα