Κοντονής σε Κεφαλίδου: Είσαι θηλυκός Ιαβέρης

Οξύτατη αντιπαράθεση με αφορμή ζητήματα δικαιοσύνης αλλά ουσιαστικό επίδικο την στροφή του ΚΙΝΑΛ προς τα δεξιά σε ζητήματα «νόμου και τάξης» ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης και της βουλευτού Χαράς Κεφαλίδου.

Η διαμάχη ξέσπασε όταν η κυρία Κεφαλίδου ανέπτυξε επιχειρήματα κατά της απονομής χάριτος που παραπέμπουν σε πολύ πιο δεξιές πτέρυγες της Βουλής. Συγκεκριμένα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέσω της απονομής

χάριτος βρήκε μέθοδο «για την επίλυση του δημογραφικού» και την «πολιτογράφηση καταδικασμένων αλλοδαπών» , με απώτερο σκοπό να βρεθεί «νέο αίμα ψηφοφόρων». «Κλέφτες και απατεώνες είναι, αχάριστοι δεν είναι» είπε η κυρία Κεφαλίδου προκαλώντας αίσθηση με την ακρότητα των διατυπώσεών της.

«Δεν χαρίζονται οι ποινές» απάντησε ο κ. Κοντονής. Υπενθύμισε, στην κυρία Κεφαλίδου ότι η απονομή χάριτος είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι στην όλα τα στάδια της διαδικασίας της απονομής μετέχουν ανώτατοι δικαστικοί. Καταλόγισε δε στην κυρία Κεφαλίδου «ακραία για να μη φασίζουσα» ρητορεία και τη χαρακτήρισε «θηλυκό Ιαβέρη». Εξήγησε δε ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις απονεμήθηκε χάρη σε νεαρούς πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα