"Κομπίνα" για το εφάπαξ

Την επιστροφή του εφάπαξ του ύψους 45.499 ευρώ, υποχρέωσε το Πρωτοδικείο να επιστρέψει δικηγόρος ο οποίος αν και αρχικά παραιτήθηκε από το επάγγελμα μετά τη λήψη των χρημάτων, ζήτησε την επανεγγραφή του.

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Δικηγόρων, διεκδικώντας την επιστροφή του εφάπαξ, με τους νόμιμους τόκους από την ημέρα είσπραξης του ή την ημέρα επανεγγραφής του δικηγόρου στο Σύλλογο.

Η υπόθεση αφορά σε δικηγόρο ο οποίος παραιτήθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο στον οποίο ανήκε, λαμβάνοντας το εφάπαξ που δικαιούτο. Στη συνέχεια όμως, υπέβαλε αίτημα επανεγγραφής,

το οποίο έγινε αποδεκτό από το υπουργείο Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα μέσα σε 35 ημέρες να συνεχίσει να ασκεί το επάγγελμά του.

Όπως υποστήριξε το Ταμείο ενώπιον συζήτησης σχετικής αγωγή, η αποχώρησή του ήταν προσχηματική, εικονική και χρησιμοποιήθηκε ως μέσο προς εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο του σκοπού της είσπραξης του εφάπαξ. Έτσι το Πρωτοδικείο έκρινε ότι ο δικηγόρος με την αντίθετη στα χρηστά ήθη συμπεριφορά του, ζημίωσε το Ταμείο και η αγωγή του τελευταίου είναι νόμιμη και για το λόγο αυτό έγινε δεκτή, ενώ υποχρέωσε το δικηγόρο να επιστρέψει το ποσό.

Keywords
Τυχαία Θέματα